Έρευνες για την εξάρθρωση κυκλώματος που μετέφερε παράνομα μετανάστες από το μικρό αεροδρόμιο του Μεσολογγίου σε άλλες χώρες της Ευρώπης διεξάγει η αστυνομία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών σε συνεργασία με συναδέλφους τους από την Ασφάλεια Αττικής πραγματοποίησαν...

επιχείρηση στο Μεσολόγγι κατά τη διάρκεια της οποίας συνέλαβαν τουλάχιστον πέντε άτομα τα οποία φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι αστυνομικοί, όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, έχουν προχωρήσει στην κατάσχεση ενός μικρού αεροσκάφους καθώς και αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού, ενώ συνεχίζουν τις έρευνες για να διαπιστώσουν αν εμπλέκονται και άλλα άτομα στην υπόθεση, καθώς και τον τρόπο που λειτουργούσε το κύκλωμα της παράνομης διακίνησης μεταναστών.

Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος αερολέσχης Μεσολογγίου και πρώην δήμαρχος της πόλης συνελήφθη από την αστυνομία γιατί προσπάθησε να μεταφέρει παράνομα αεροπορικώς μετανάστες στην Ιταλία.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρώην δήμαρχος συνελήφθη την ώρα που επιβίβαζε σε αεροσκάφος της αερολέσχης εφτά Ιρακινούς, ανάμεσά τους τρία ανήλικα παιδιά, οι οποίοι φέρονται να τον είχαν πληρώσει για τη μεταφορά 30.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger