Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μόλις τρεις μήνες αφότου ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ έχει ένα θλιβερό προνόμιο. Στο… βιογραφικό του θα γραφτεί ότι έχει απέναντί του ένα διαλυμένο κόμμα, τον ΣΥΡΙΖΑ, μια διαλυμένη κυβέρνηση, ένα κατεστραμμένο κράτος, έναν εξοργισμένο λαό αλλά παρ’ όλα αυτά δεν μπορεί να κάνει τη ΝΔ κυρίαρχη του πολιτικού παιχνιδιού.

Με σοβαρά επικοινωνιακά λάθη, με εντελώς λανθασμένη τακτική, με τους μεσαιοχωρίτες να κάνουν… πάρτι στο κόμμα και τους δεξιούς να ετοιμάζονται για άλλες πολιτείες και με μια αντιπολίτευση που θυμίζει τη διαμάχη στις καφετέριες για το αν το κουλουράκι θα είναι βουτύρου ή σοκολάτας. Πώς να ανακάμψει η ΝΔ; Πώς να πάψει να είναι ο Τσίπρας πρώτος μάγκας και ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνει παιχνίδι χωρίς αντίπαλο; Η Νέα Δημοκρατία το μόνο που έχει καταφέρει είναι να αναστήσει ένα πολιτικό πτώμα.

Δείτε μόνο τι έχει γίνει τις τελευταίες ώρες:

Στο προσφυγικό έχει ξεφύγει εντελώς η κατάσταση. Κανένας έλεγχος, καμιά οργάνωση, ΜΚΟ και αναρχικοί κάνουν κουμάντο, διαρρέουν ότι θα ανοίξουν τα σύνορα, απασφαλίζουν μια βόμβα που αν σκάσει θα τινάξει τα πάντα στον αέρα. Η κυβέρνηση απούσα και η ΝΔ ούτε καν ακούγεται.

Βγαίνει ένας απίθανος τύπος, ο Μάρδας, και μιλά για πρόσφυγες – επενδυτές που θα μπορούσαν να επενδύσουν 250 χιλ. ευρώ και να πάρουν άδεια παραμονής. Ο ανεκδιήγητος υπουργός που είχε μιλήσει για το θερινό Νταβός σε κάποιο ελληνικό νησί, για τουριστική επένδυση στην κορυφή του Ολύμπου, τώρα καλεί τους… κροίσους πρόσφυγες να επενδύσουν στην Ελλάδα. Τι άλλο να πει κανείς; Κι όμως, υπάρχει τέτοιος άνθρωπος στο υπουργικό συμβούλιο.

Μια εφημερίδα, το Έθνος, παίζει το παιχνίδι της κυβέρνησης και βγάζει συνομιλίες του Μουσσά με τον Κουμουτσάκο. Χωρίς να υπάρχει τίποτε μεμπτό, γελοίες συνομιλίες και ανοησίες του προφυλακισμένου για εκβιασμούς δημοσιογράφου. Κι όμως, στη ΝΔ έχουν πάθει επικοινωνιακή τρικυμία και εμφανίζεται το κόμμα να συνομιλεί με έναν εκβιαστή. Κι όμως, δεν υπάρχει απολύτως τίποτε να κατηγορηθεί η ΝΔ, αλλά όμως η κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της διαπλοκής χωρίς η Συγγρού να μπορεί να απαντήσει πειστικά. Έτσι θα πάει την Τρίτη στην Βουλή να αντιμετωπίσει τον έτοιμο Τσίπρα και τον Παπαγγελόπουλο που ετοιμάζουν σόου;

Στην οικονομία τι να πει κανείς. Η τρόικα έχει φύγει, συμφωνία δεν υπάρχει, σκληρά μέτρα έρχονται, ο κόσμος θα πει το ψωμί – ψωμάκι αλλά παρ’ όλα αυτά η ΝΔ δεν έχει να πει μια συγκεκριμένη πρόταση, δεν έχει να αναφέρει ένα συγκεκριμένο σχέδιο για την οικονομία, για το Μνημόνιο, για το χρέος. Ουρά της κυβέρνησης η ΝΔ και περιμένουμε πότε θα ξυπνήσουν οι πιτσιρικάδες που έχει προσλάβει ο Μητσοτάκης. Περιμένουμε πότε η αντιπολίτευση θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση κι όχι μια φλώρικη και για τα μάτια του κόσμου σύγκρουση άνευ ουσίας.

Η χώρα διαλύεται και ο κόσμος δεν έχει ένα αποκούμπι, δεν μπορεί να δει ποιος είναι αυτός που θα του λύσει τα προβλήματα ή τουλάχιστον θα προσπαθήσει.

Δεν πάει άλλο, δεν αντέχει η Ελλάδα αυτή την κυβέρνηση αλλά δεν αντέχει και τη ΝΔ να δίνει το φιλί της ζωής σε μια παραπαίουσα συμμαχία της συμφοράς.

Αν θέλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αποδείξει ότι μπορεί να ηγηθεί της παράταξης αλλά και της Ελλάδας δεν έχει άλλες επιλογές. Οφείλει να πάρει τα όπλα και να αντεπιτεθεί αντί να κοιτάει να διαλύεται η πατρίδα. Οφείλει να αποδείξει ότι έχει τα κότσια να οδηγήσει την κυβέρνηση σε κατάρρευση. Κάθε μέρα, κάθε ώρα πρέπει να κάνει αντιπολίτευση κι όχι να ομφαλοσκοπεί και να εμφανίζει μια εικόνα αξιοθρήνητη.

Έχει λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης το θάρρος να πάει την Τρίτη στη Βουλή και να κάνει μια ιστορική ομιλία; Να κηρύξει τον δικό του ανένδοτο, σαν κι αυτόν που είχε κηρύξει ο Γεώργιος Παπανδρέου και ο οποίος δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα επικοινωνιακό παιχνίδι που «πούλησε» στον ελληνικό λαό.

Ας πάει ο πρόεδρος της ΝΔ να καταγγείλει τον κ. Τσίπρα που καταστρέφει τη χώρα. Ας πάει να μιλήσει έξω από τα δόντια για όλους και για όλα και να μην αφήσει τον πρωθυπουργό να παίξει το χαρτί του αδιάφθορου που ήρθε να πολεμήσει τη διαπλοκή. Άλλωστε, όταν η χώρα καταστρέφεται και οικονομικά και πολιτικά και κοινωνικά, δεν υπάρχουν περιθώρια για κοινοβουλευτικά σόου.

Ας πάει ο κ. Μητσοτάκης να κατακεραυνώσει τους απίθανους πολιτικούς σαλτιμπάγκους. Κι αφού τους τσακίσει, ας ζητήσει εκλογές. Να αποφασίσει ο λαός αν η Ελλάδα καταστρέφεται κι αν υπάρχει εμπόδιο στο σχέδιο διάλυσης που έχει θέσει σε εφαρμογή ο ΣΥΡΙΖΑ.

Να ζητήσει εκλογές και να σηκωθεί να φύγει από τη Βουλή. Να μην νομιμοποιήσει το κόλπο, την παγίδα που του έχει στήσει ο Τσίπρας για να αποπροσανατολίσει τον κόσμο. Θα τον κατηγορήσουν ότι φοβάται να συνομιλήσει για τη διαπλοκή στην Ελλάδα. Ε και; Όταν η Ελλάδα είναι σε κίνδυνο θα ασχολούμαστε με τα βρόμικα παιχνίδια του Τσίπρα, του Παππά, του Παπαγγελόπουλου και της υπόλοιπης παρέας;

Μπορεί λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης να ηγηθεί της προσπάθειας… αποσυριζοποίησης της ελληνικής κοινωνίας; Μπορεί να οδηγήσει και τα υπόλοιπα κόμματα σε μια πανεθνική προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας, χωρίς όρους και προϋποθέσεις αλλά με έναν και μόνο στόχο: Να σωθεί η Ελλάδα;

Είναι η ώρα των ηγετών, τώρα που η πατρίδα τους έχει ανάγκη. Υπάρχουν τέτοιοι ή τους πάτησε το τρένο;

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger