Στο Μέγαρο Μαξίμου μεταβαίνει ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Τόσκας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας προκειμένου να γίνει σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα λίγες ώρες μετά τις δύο επιθέσεις τζιχαντιστών στο Βέλγιο με 32 νεκρούς.

Στη σύσκεψη θα αποφασιστεί να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στοο Ελευθέριος Βενιζέλος, στο κέντρο της Αθήνας και στα ΜΜΜ, εν όψει Πάσχα και καλοκαιριού.

Ήδη στο Ελευθέριος Βενιζέλος αυξάνεται η φύλαξη απο τις αρχές ενώ αυξάνονται τα μέτρα ασφαλείας σε μετρό, ηλεκτρικό και στους δρόμους που βρίσκονται Πρεσβείες. Επίσης περισσότεροι οι αστυνομικοί θα βρίσκονται επι ποδός στο κέντρο της Αθήνας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ είχε το πρωί της Τρίτης ο Άλεξης Τσίπρας και μάλιστα σύμφωνα με την Όλγα Γεροβασίλη οι δύο ηγέτες συνομιλούσαν όταν συνέβη η τρομοκρατική επίθεση στις Βρυξέλλες.
Σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο η συζήτηση των δύο αφορούσε τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση.
«Δόθηκε έμφαση στην παροχή τεχνικής και στελεχειακής στήριξης της Ελλάδας από τη Γερμανία για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης» είπε η κυρία Γεροβασίλη.
Επισημάνθηκε, τέλος, σύμφωνα με την κυβερνητική εκπρόσωπο η ανάγκη πλήρους επιχειρησιακής ανάπτυξης του ΝΑΤΟ με εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας.

Την συμπαράσταση της Ελλάδας στο βελγικό λαό εξέφρασε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε μήνυμα που ανήρτησε στον επίσημο λογαριασμό του Έλληνα πρωθυπουργού στο twitter μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στις Βρυξέλλες.
«Εκφράζουμε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στο βελγικό λαό. Ο φόβος, το θρησκευτικό μίσος και ο ρατσισμός δεν πρέπει να νικήσουν την Ευρώπη», έγραψε ο πρωθυπουργός.

Την θλίψη του για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες εκφράζει μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Τwitter o πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριακός Μητσοτάκης.
«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι στα θύματα και στις οικογένειες τους», έγραψε στα Αγγλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην καταδίκη των επιθέσεων στις Βρυξέλλες προχώρησε με επίσημη ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών λίγη ώρα μετά την ανάρτηση στο Twitter με την οποία έλεγε ότι «είμαστε όλοι Βρυξελλιώτες».
Στην ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ καταδικάζει «μετά βδελυγμίας τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης» και τονίζει ότι η «τυφλή τρομοκατία είναι καταδικασμένη να αποτύχει».
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ έχει ως εξής:
Καταδικάζουμε μετά βδελυγμίας τις βάρβαρες τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα σήμερα το πρωί στην καρδιά της Ενωμένης Ευρώπης, τις Βρυξέλλες.
Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα, τη στήριξή μας στο λαό και την κυβέρνηση του Βελγίου και τα θερμά μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων. Ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
Η τυφλή τρομοκρατία είναι καταδικασμένη να αποτύχει.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger