Τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος εξαπέλυσαν το Σάββατο επιθέσεις αυτοκτονίας στο στρατιωτικό αεροδρόμιο Αΐν Αλ Άσαντ στο δυτικό Ιράκ, το οποίο φιλοξενεί και αμερικανική βάση.

Όπως μεταδίδουν ιρακινά Μέσα, ακολούθησε μάχη μεταξύ των τζιχαντιστών από τη μία και των Αμερικανών και Ιρακινών φρουρών του αεροδρομίου από την άλλη.

Συνολικά, όπως επιβεβαιώνουν στρατιωτικές πηγές, επιτέθηκαν 9 τζιχαντιστές βομβιστές αυτοκτονίας, οι οποίοι κατάφεραν να παρεισφρήσουν στον χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου.

Το στρατιωτικό αεροδρόμιο Αΐν Αλ Άσαντ, αμερικανοϊρακινή βάση, βρίσκεται στην επαρχία της Άνμπαρ, στο δυτικό Ιράκ.

Αρχικά την επίθεση των τζιχαντιστών αντιμετώπιζαν μόνοι τους οι Ιρακινοί στρατιώτες, αλλά στη συνέχεια ενεπλάκησαν και Αμερικανοί πεζοναύτες.

«Οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις κατάφεραν να αποκρούσουν την επίθεση και να σκοτώσουν 8 βομβιστές αυτοκτονίας. Ένας Ιρακινός πιλότος, υποσμηναγός, και δύο Ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη. Έξι Ιρακινοί στρατιώτες τραυματίστηκαν», είπε αξιωματούχος του ιρακινού στρατού μιλώντας στο ARA News.

Σχολιάζοντας ο Ιρακινός πολιτικός ακτιβιστής Τζασίμ Χαλάφ, είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι αποφασισμένες να εξαφανίσουν την τρομοκρατική οργάνωση «που έχει γίνει πραγματική απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια».

«Το Νταές θα δεχτεί επώδυνα χτυπήματα από τον Διεθνή Συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ μέσα στις επόμενες ημέρες», τόνισε, χρησιμοποιώντας το αραβικό ακρωνύμιο για την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Πριν μερικές ημέρες το Ισλαμικό Κράτος είχε επιτεθεί και σε άλλη αμερικανική βάση στο Ιράκ, βόρεια της Μοσούλης, και είχε καταφέρει να σκοτώσει έναν Αμερικανό στρατιώτη.

Τις τελευταίες εβδομάδες τα αμερικανικά και συμμαχικά πολεμικά αεροσκάφη έχουν πραγματοποιήσει πολλές αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία της Άνμπαρ, σκοτώνοντας πολλούς τζιχαντιστές οπλαρχηγούς και μέλη της ηγεσίας της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι Αμερικανοί, σε συνεργασία με ντόπιους κατασκόπους, έχουν βάλει στο στόχαστρο και σκοτώνουν τον έναν πίσω από τον άλλο τους ηγέτες της οργάνωσης, σε μια προσπάθεια να της «κόψουν» όλα τα κεφάλια.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger