Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Την ίδια ώρα που εκατοντάδες χιλιάδες μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μη κατευθύνονται με την τουρκική συμβολή προς την Ελλάδα, την ίδια ώρα που η Τουρκία αρνείται επιδεικτικά στο ΝΑΤΟ να πλεύσει στα χωρικά της ύδατα, κάποιοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου διάλεξαν να στείλουν ένα σαφές μήνυμα για την κυριαρχία της Τουρκίας σε βραχονησίδες και άλλα… «συναφή»! Δηλαδή, να μην ξεχνάμε και που βρισκόμαστε!

Αυτή την φοα οι Τούρκοι διάλεξαν μια χαρακτηριστική αλλά και συμβολική βραχονησίδα, πραγματικά εντυπωσιακή, που έχει το ελληνικό όνομα , «Ο Βράχος του Παπά»! Ο βράχος αυτός που βρίσκεται κοντά στην τουρκική πόλη της Αττάλειας, επιλεγεί σκόπιμα για να υψώσουν επιδεικτικά την τουρκική σημαία και να στείλουν παντού τα ανάλογα μηνύματα.

Το εντυπωσιακό με αυτόν τον Βράχο του Παπά, (Papaz Kayalığı), είναι ότι υψώνεται σε ύψος 20 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και δεσπόζει στη θαλάσσια περιοχή όπου αναδύεται.

Τον βράχο αυτό διάλεξε μια ομάδα τεσσάρων Τούρκων εθνικιστών για να υψώσει την τουρκική σημαία, σε μια περιοχή μεγάλης έντασης όπως είναι η ανατολική Μεσόγειος αλλά κυρίως, όπως αναφέρεται, για να στείλουν το μήνυμα τους ότι η Τουρκία δεν παραιτείται από τα κυριαρχικά της δικαιώματα σε βραχονησίδες και άλλα τινά.

Να δούμε, ως που θα φτάσουμε!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger