Πώς τα ερευνητικά επιτεύγματα μιας εταιρίας παρασκευής καλλυντικών επιστρατεύονται από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες για να συλλέγονται προσωπικά δεδομένα υπόπτων και ατόμων που παρακολουθούνται


Το ότι η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών δεν δείχνει να έχει κανένα "όριο" στον τρόπο που παρακολουθεί, διεξάγει έρευνες και ανακρίνει υπόπτους, το έχουμε συνειδητοποιήσει με πολλούς τρόπους και αφορμές. Δεν φανταζόμασταν όμως ποτέ πως πίσω από ένα προϊόν ομορφιάς μπορεί να κρυβόταν ένα βιο-όπλο τελευταίας τεχνολογίας για τη CIA.
Η Skincential Sciences είναι μια εταιρία που παρέχει μια σειρά από πρωτοποριακά προϊόντα ομορφιάς, πολλά από αυτά ιδιαίτερα αναγνωρισμένα στην Αμερική. Άλλωστε, με τα καλλυντικά της έχουν ασχοληθεί στο παρελθόν δεκάδες περιοδικά ομορφιά, beauty blogs και εκπομπες (όπως της Oprah). Η εταιρία όμως δεν κατάφερε απλά να γίνει αντικείμενο συζήτησης στο χώρο της ομορφιάς. Όπως όλα δείχνουν, προσέλκυσε το ερευνητικό κέντρο της CIA, το οποίο και επικοινώνησε με την Skincential Sciences για μια ειδική φόρμουλα που θα τους φαινόταν πολύ χρήσιμη.


Η κατασκοπευτική φόρμουλα

Η εταιρία κατέληξε σε μια ειδική πατέντα, με την οποία μπορεί κανείς να... αφαιρέσει ένα πολύ λεπτό στρώμα της επιδερμίδας από το σημείο όπου εφαρμόζεται η θεραπεία. Όλα αυτά φυσικά χωρίς νυστέρι, πολύ απλά χρησιμοποιώντας νερό, το ειδικό σκεύασμα και ένα μικρό βουρτσάκι. Αναρωτιέται εδώ κανείς, πως μια μέθοδος "δερμοαπόξυσης" άνευ ιατρού, μπορεί να φανεί χρήσιμη σε έναν κατάσκοπο. Το στρώμα αυτό δέρματος που αφαιρείται μπορεί να παρέχει μοναδικές πληροφορίες για το άτομο από το οποίο προέρχεται και μοναδικούς βιοδείκτες, όπως να χρησιμοποιηθεί για σειρά διαγνωστικών τεστ, ακόμη και να δώσει αξιόπιστο δείγμα DNA.
Αυτό το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό ήταν που προσέλκυσε την In-Q-Tel. Η εταιρία αυτή ιδρύθηκε από τη CIA προκειμένου να αναζητά και να βρίσκει προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας που θα μπορούσαν να υποστηρίξουν το έργο των πρακτόρων της CIA και άλλων υπηρεσιών πληροφοριών. Την επαφή της In-Q-Tel με την εταιρία καλλυντικών επιβεβαιώνει ο γενικός διευθυντής της Skincential Sciences. "Είναι μια ασυνήθιστη και ενδιαφέρουσα ιστορία" αναφέρει ο Ρας Λεμπόβιτς, που όμως τονίζει: "Αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό που φαίνεται, δεν μπορώ να το γνωρίζω. Εγώ αυτό που ξέρω είναι πως ενδιαφέρονται (στη CIA) για κάτι μπορεί να δώσει εύκολη πρόσβαση σε βιοδείκτες".

Οι Start Up πίσω από τους Αμερικανούς κατασκόπους

Αν και η In-Q-Tel δεν δημοσιοποιεί τις δραστηριότητές της, έγινε γνωστό πως διοργάνωσε πρόσφατα μια συγκέντρωση, μεταξύ των ηγετικών στελεχών της και δεκάδων start up εταιριών που φαίνεται πως χρηματοδοτούν προκειμένου να τους προσφέρουν την πολύτιμη τεχνογνωσία τους. Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρίες, υπήρξε και η εταιρία καλλυντικών.
Η επιθυμία των μυστικών αμερικανικών υπηρεσιών να "δεσμεύσουν" απλά τους καλύτερους για το ερευνητικό τους κομμάτι και τη δημιουργία των απόλυτων γκάτζετ, αποδεικνύεται και από το γεγονός πως πρώτος γενικός διευθυντής της In-Q-Tel υπήρξε ο Γκίλμαν Λούι, ειδικός στα video games και ιθύνων νους του Tetris, αλλά και του Falcon ή του Civilization II. Μια από τις πιο ρηξικέλευθες καινοτομίες της Google, το Google Earth, ενσωματώθηκε στην υπηρεσία του διαδικτυακού κολοσσού, έπειτα από την εξαγορά της εταιρίας Keuhole Corp, η οποία εξελίχτηκε και χρηματοδοτήθηκε από την In-Q-Tel.
Αν και η δραστηριότητα της In-Q-Tel επικεντρώνεται στις νέες τεχνολογίες, διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον της για αναπτυγμένες τεχνικές γενετικής ανάλυσης, βιοτεχνολογία και έρευνα σε αυτό που στις μυστικές υπηρεσίες αποκαλούν πληροφορίες φυσιολογίας (physiological intelligence).
Άλλωστε, η Skincential Sciences δεν είναι η πρώτη εταιρία με την οποία συνεργάζεται η CIA. Στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με εταιρίες που ειδικεύονταν στην ανάπτυξη συσκευών για γρήγορη και άμεση ανάλυση DNA.

ΠΗΓΗ 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger