Στο εξής οι μετανάστες και πρόσφυγες, που θέλουν να μείνουν στο Βέλγιο, θα πρέπει να υπογράψουν μία δήλωση στην οποία θα αποδέχονται τις αρχές του τόπου σε διαφορετική περίπτωση το αίτημα παραμονής τους θα απορρίπτεται, όπως ανέφερε σχετικά κυβερνητικός αξιωματούχος.

Το κοινοβούλιο της χώρας αναμένεται να περάσει την πρόταση για να καθιερωθεί η  «δήλωση των νεοεισερχόμενων», σύμφωνα με Τεό Φράνκεν τον εκπρόσωπο της Βελγικής γραμματείας για το άσυλο και τη μετανάστευση που συνέταξε το σχέδιο.

Έτσι όλοι όσοι βρίσκονται στο Βέλγιο για περισσότερους από 3 μήνες θα πρέπει να υπογράψουν μία δήλωση η οποία περιλαμβάνει μία δήλωση με την οποία θα δεσμεύονται ότι θα αποτρέψουν και θα αναφέρουν οποιεσδήποτε προσπάθειες για «τρομοκρατικές πράξεις».

Η δήλωση δεν θα ισχύει για τους αιτούντες άσυλο και τους φοιτητές, ανέφερε ο συντάκτης του σχεδίου. «[Πολλοί άνθρωποι] έρχονται [στο Βέλγιο] από χώρες με άλλες αξίες», είπε ο εκπρόσωπος του συντάκτη του σχεδίου, ο Λορέντ Μουταμπαγί και συμπλήρωσε:

«Αν θέλουν να χτίσουν τις ζωές τους εδώ στη Ευρώπη δεν έχουμε πρόβλημα με αυτό, αλλά πρέπει να υπογράψουν μία δήλωσε ότι αποδέχονται τις δικές μας αρχές». Όπως είπε, εκείνοι που θεωρείται ότι δεν ενσωματώθηκαν αρκετά, δεν θα επιτρέπεται να παραμείνουν στην χώρα.

Πάντως ένας από τους βελγικούς οργανισμούς που εργάζεται με μετανάστες άσκησε κριτική στην πρόταση υποστηρίζοντας ότι είναι μεροληπτική και ότι θα τροφοδοτήσει με προκαταλήψεις ενάντια στους μετανάστες.



Οι εντάσεις πάντως μετά τις επιθέσεις του περασμένου μήνα στο Βέλγιο έχουν αυξηθεί, ενώ ακροδεξιές οργανώσεις έχουν προειδοποιήσει ότι θα πραγματοποιήσουν επιθέσεις στο Μόλενμπεκ αυτό το Σάββατο, με τους αρχηγούς των κοινοτήτων να φοβούνται ότι οι νέοι Μουσουλμάνοι που ζουν εκεί θα απαντήσουν κι εκείνοι.

Την περασμένη Κυριακή άλλωστε μαυροντυμένοι διαδηλωτές φώναζαν ναζιστικά συνθήματα, διακόπτοντας μία εκδήλωση στην πλατεία του Χρηματιστηρίου, για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger