Σοβαρότατο θέμα έχει προκύψει με τις δαπάνες των Γενικών Επιτελείων από τον λειτουργικό τους προϋπολογισμό που αφορούν σίτιση, στέγαση και καθημερινότητα των προσφύγων/μεταναστών ανά την επικράτεια. 

Αν συνεχίσει η υπάρχουσα κατάσταση μέχρι το Μάιο, δηλαδή να ξοδεύονται χρήματα από από τους ήδη μειωμένους προϋπολογισμούς των Γενικών Επιτελείων χωρίς να αναπληρώνονται έγκαιρα, τα Επιτελεία θα περιέλθουν σε δεινή κατάσταση και θα αδυνατούν να εκπληρώσουν τις βασικές τους υποχρεώσεις απέναντι στο προσωπικό τους και γενικότερα στον σκοπό για τον οποίο είναι εντεταλμένα από την Πολιτεία, την Εθνική Άμυνα της χώρας. 

Ήδη άρχισαν να γίνονται “απαράδεκτες” εισηγήσεις στις Ηγεσίες των Όπλων όπως για παράδειγμα ανώτατος αξιωματικός που είναι υπεύθυνος για τα οικονομικά Γενικού Επιτελείου, πρότεινε να κοπούν τα νοσήλια που αφορούν τα παιδιά των Στελεχών των Ε.Δ. που παρακολουθούν ειδικά προγράμματα για παθήσεις όπως η δυσλεξία, λογοθεραπίες κλπ. 

Θα πρέπει να καταλάβουν οι εν λόγω εισηγητές τέτοιων “απαράδεκτων λύσεων” ότι καλό θα είναι να εξετάσουν άλλες περικοπές δαπανών όπως τα επιδόματα κινδύνου που λαμβάνουν “χατηρικά” κόσμος και κοσμάκης που δεν πετούν και δεν πλέουν, πλέον, θα πρέπει να περικοπούν δαπάνες εορτών και τελετών που είναι εκτός των προβλεπομένων από τις ΠαΔ, οι αποστολές της εκάστοτε Μπάντας για ιδιοτελείς σκοπούς, καθώς και άσκοπες δαπάνες που δείχνουν ότι όχι μόνο δεν είμαστε σε κρίση, απεναντίας δείχνουν έναν Ναπολεοντισμό που σίγουρα θα μας πάει στο Βατερλό.. 


Militaire.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger