Τρομακτικό ρεπορτάζ από την ιταλική εφημερίδα Ρεπούμπλικα για το τέλος του Τσίπουρα: Ζητάει πολιτικό άσυλο στην…


Παραγουάη σαν εγκληματίας πολέμου για να γλυτώσει από το ξύλο. Διεθνές ρεζιλίκι...


L'unica cosa che puoi chiedere e asilo politico... In Paraguay!

 Το σχόλιο του Ιταλού αθλητικού ρεπόρτερ Nicola Bonafini στον twitter με φωτογραφία του Ελληνα πρωθυπουργού έλεγε: το μόνο που μπορείτε να ζητήσετε και πολιτικό άσυλο στην… Παραγουάη. Ο Bonafini μάλιστα παραπαίμπει σε ρεπορτάζ της ιταλικής Repubblica για τις διαπραγματεύσεις στην Αθήνα το οποίο κάνει αναφορά στις Υποκλοπές των συνομιλιών του Πολ Τόμσεν και την διαρροή τους στον ιστότοπο Wikileaks.Η εφημερίδα ΜΑΚΕΛΕΙΟ το έκανε πρωτοσέλιδο με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί σάλος!


Στο μεταξύ ο Γιώργος Παπαχρήστος στην στήλη του στα ΝΕΑ περιγράφει πως ο Βαρεμένος πασπάλειψε με χοντρό αλάτι Αιτωλικού τον φάκελο του Πόθεν Εσχες του Αλέξη Τσίπρα και τον έβαλε στο Αρχείο. (Λέτε να καταλήξει και ο Βαρεμένος στην Παραγουάη;)

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα η απόφαση ελήφθη την περασμένη Παρασκευή, 22 Απριλίου, όταν δηλαδή ήταν σε εξέλιξη η απεργία των δημοσιογράφων. Στο μεταξύ ο Νικήτας Κακλαμάνης που είναι προσωπικός φίλος του Κώστα Καραμανλή “ξέχασε” να ενημερώσει τον σημερινό αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάλη για το εν λόγω χάπενιγκ!

Το δημοσίευμα από τη στήλη του Γιώργου Παπαχρήστου έχει ως εξής:

«Μπορεί έξω να μην τα πηγαίνει καλά ο λαοπρόβλητος Πρωθυπουργός μας (όπως αποδείχθηκε χθες με το άδοξο τέλος της εμπνευσμένης πρωτοβουλίας του να απαιτήσει έκτακτη σύνοδο κορυφής) αλλά μέσα όπως θα εξηγήσω στη συνέχεια, τα πάει μια χαρά! Δηλαδή τι μια χαρά; Τα πάει τέλεια…!

Συγκεκριμένα όπως είμαι σε θέση να γνωρίζω, το μικρό «πρόβλημα» που είχε με το πόθεν έσχες του, και το οποίο είχαν αναδείξει κατά τρόπον εντυπωσιακού προ δεκαπενθημέρου και πλεον ΤΑ ΝΕΑ, δεν υπάρχει πια. Ανελήφθη. Όχι στους ουρανούς (πώς θα μπορούσε άλλωστε; Αυτά μόνον ο Κύριος τα έκανε… ) αλλά στο αρχείο.

Ο σχετικός φάκελος τοποθετήθηκε μαζί με τους άλλους των κυρίων Φλαμπουράρη, Σταθάκη κλπ. πασπαλίστηκε με χοντρό αλάτι Αιτωλικού (όπου και εκλέγεται ο φίλος μου ο Γιώργος Βαρεμένος, πρόεδρος της σχετικής επιτροπής ελέγχου) για να παστωθεί δια παντός και πέραν πάσης αμφισβητήσεως.

Η σεμνή όσο και συγκινητική τελετή έλαβε χώραν, πληροφορούμαι, την περασμένη Παρασκευή που ο μήνας είχε 22, με τα μέσα ενημέρωσης σε απόλυτη σιωπή, εξαιτίας της γνωστής απεργίας της γεροντοπαρέας των συνδικαλιστών που ηγείται του ευπαθούς κλάδου μας.

Κατά τις πηγές μου, τη σχετική εισήγηση περί της τοποθέτησης του φακέλου με το προβληματικό πόθεν έσχες του λαοφιλούς προέδρου Αλέξη έκανε πρόσωπο πέραν πάσης αμφισβητήσεως – ήτοι δικαστικός, μέλος της επιτροπής, ο οποίος διέγνωσε ότι επί της ουσίας δεν υφίσταται θέμα. Διότι, όπως εξήγησε με τις νομικές γνώσεις που διαθέτει, έχει επέλθει παραγραφή για την περίοδο εκείνη, όπου ο «ξεχασιάρης», θα τον χαρακτηρίσω, Πρωθυπουργός μας είχε παραλείψει, όντας πρόεδρος του Συνασπισμού πια, να δηλώσει τις εταιρείες που διέθετε με τον «κολλητό» υπουργό Παππά και με τον ξάδερφο Γιώργο. Ο εισηγήτης υποστήριξε ακόμη ότι τούτου δοθέντος κρίνει πως το θέμα είναι καθαρά πολιτικό, άρα η Επιτροπή δεν έχει άλλη επιλογή από το να θέσει την υπόθεση στο αρχείο.

Με στεναγμούς ανακούφισης υποδέχθηκε η ομήγυρις την εισήγηση, έτσι που εν συνεχεία, όταν εκλήθη εις έκαστος εκ των συμμετεχόντων να τοποθετηθεί, απεφάνθησαν ομοφώνως, πλην ενός, «στο αρχέιο… στο αρχείο».

Ο εις διαφωνών ήταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ο οποίος, τελών εν συγχύσει – είναι η καλύτερη εκδοχή που μπορώ να δώσω – περιέργως πώς, απέφυγε να ενημέρωσει τον πρόεδρο του κόμματός του Κυριάκο για αυτή την ωραία εξέλιξη, που αποδεικνύει πέραν οποιασδήποτε αμφιβολίας ότι ο πρόεδρος Αλέξης, όπως προανέφερα, “μέσα πάει καλά”…»

http://kourdistoportocali.com
www.makeleio.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger