Χάος επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνεχείς συσκέψεις με το επιτελείο του προκειμένου να καθορίσει τη στάση του απέναντι στους δανειστές αλλά και στους βουλευτές του, οι οποίοι εντός των ημερών θα πρέπει να έρθουν αντιμέτωποι με τους κατοίκους στις εκλογικές τους περιφέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένοι παράγοντες του Μεγάρου Μαξίμου εισηγούνται στον πρωθυπουργό «πλήρη ρήξη» σε περίπτωση που οι Ευρωπαίοι συνεχίσουν να ταυτίζονται με το ΔΝΤ και να επιμένουν στη νομοθέτηση των μέτρων 3,5 δισ. ευρώ. «Έχουμε διαμηνύσει σε όλους, ότι δεν μπορούμε να δεχθούμε τίποτα επιπλέον. Ας αναλάβουν κι οι Ευρωπαίοι την ευθύνη για τη στάση του ΔΝΤ» λένε κάποιοι κυβερνητικοί παράγοντες.

Στο μεταξύ, ο πρωθυπουργός αναμένεται να αρχίσει νέο γύρο τηλεφωνικών συνομιλιών με Ευρωπαίους -και μη- αξιωματούχους, με στόχο να βρεθεί λύση, ενώ μετά τις πληροφορίες ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν αποκλείεται να διαφωνήσουν με το ελληνικό αίτημα για τη σύγκληση Συνόδου Κορυφής, το πρωθυπουργικό επιτελείο έχει αρχίσει να διαμηνύει οτι υπάρχει ενδεχόμενο να βρεθεί λύση ακόμα και χωρίς Σύνοδο Κορυφής.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αλέξης Τσίπρας θα επιδιώξει να επικοινωνήσει και με τον αμερικανικό παράγοντα για να του ζητήσει να παρέμβει στο ΔΝΤ.



ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger