Γκάφα ολκής φαίνεται ότι έκαναν οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας, που τον περασμένο Φεβρουάριο ανακοίνωσαν ότι ο «ελέω θεού» ηγέτης της Βόρειας Κορέας έδωσε εντολή να εκτελεστεί ο αρχηγός του στρατού Ρι Γιονγκ Γκιλ

Όπως φαίνεται η Βόρεια Κορέα είναι μια χώρα στην οποία όλα μπορεί να συμβούν, ακόμα και η ανάσταση «νεκρών»... Τον περασμένο Φεβρουάριο αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Σεούλ ανακοίνωσαν ότι ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν έδωσε εντολή να εκτελέσουν τον αρχηγό του στρατού Ρι Γιονγκ Γκιλ.

Η είδηση φάνηκε να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς ενισχύθηκε από την ανακοίνωση του επίσημου Κεντρικού Πρακτορείου Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) ότι ο στρατηγός απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του, επίσης, την είδηση ενίσχυσε και η «εξαφάνιση» του Ρι Γιονγκ Γκιλ.Όμως, κατά το τετραήμερο συνέδριο του Εργατικού Κόμματος της Βόρειας Κορέας, στο οποίο ανακοινώθηκαν σημαντικές αλλαγές, ο στρατηγός, όχι μόνο εμφανίστηκε, αλλά σύμφωνα με ανακοίνωση του KCNA, ανέλαβε και τρεις νέες σημαντικές θέσεις: Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, αναπληρωματικό μέλος του ισχυρού Πολιτικού Γραφείου της Επιτροπής και μέλος της Κεντρικής Στρατιωτικής Επιτροπής του κόμματος.

Το υπουργείο Ενοποίησης της Νότιας Κορέας επιβεβαίωσε την Τρίτη την επάνοδο του στρατηγού, αφού ανέλυσε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που εμφανίζουν τον Ρι Γιονγκ Γκιλ στις εργασίες του τετραήμερου συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος της χώρας.

Η γκάφα των μυστικών υπηρεσιών της Σεούλ είναι μια ακόμα απόδειξη ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκαλυφθεί τι πραγματικά συμβαίνει στο εσωτερικό της απομονωμένης χώρας. Το 2011 η Νότια Κορέα έμαθε για τον θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του Κιμ Γιονγκ Ουν, μόνο όταν αυτός ανακοινώθηκε από την κρατική τηλεόραση της Πιονγιάνγκ, ενώ το υπουργείο Άμυνας και οι μυστικές υπηρεσίες της Σεούλ δέχθηκαν δριμεία κριτική για την παντελή έλλειψη πληροφοριών σχετικά με την τέταρτη πυρηνική δοκιμή του γειτονικού κράτους.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger