Τους πρωταγωνιστές του σκοτεινού σχεδίου παρουσίασε σε μια αποκαλυπτική ανάρτησή του στο the faq.gr ο Χάρης Ζ. Τώρα λοιπόν έρχεται η Εφημερίδα των Συντακτών να επαληθεύσει τα στοιχεία του ρεπορτάζ προκαλώντας ρίγη στην Αθήνα. Την ίδια στιγμή το Πρακτορείο Reuters δεν βλέπει συμφωνία στο Eurogroup της 9ης Mαϊου!

Ο Χάρης Ζ. επανέρχεται με νέα ανάρτησή του:

ΕφΣυν: Λαγκάρντ και Σόιμπλε αποφάσισαν να ανατρέψουν τον Τσίπρα. Θέλουν εκλογές ή οικουμενική. Τι σχεδιάστηκε στο Washington group. Ποιοι συμμετείχαν. Δικαίωση του the faq

by Χάρης Ζ. – 02/05/2016


Ποιος να το φανταζόταν το βραδυ εκείνης της Παρασκευής στις 15 Μαρτίου και ενώ όλοι εδώ ασχολούνταν με τα ανοιχτά θέματα της αξιολόγησης, όπως το ύψος του αφορολόγητου, τα κόκκινα δάνεια, το ασφαλιστικό και οι κόκκινες γραμμές στις κύριες συντάξεις, ότι σε μια “κλειστή συνεδρίαση” στην Ουάσινγκτον, κάποιοι θα σχεδίαζαν μια νέα “μίνι-Γιάλτα” στην πλάτη της ελληνικής κρίσης, του Βρετανικού δημοψηφίσματος, της προσφυγικής έκρηξης αλλά και της ενεργειακής ΑΟΖ της Μεσογείου.

Το the faq, μέ ρεπορτάζ-αποκάλυψη, αναφέρθηκε στις 25/4,σ τα σχέδια που εξυφάνθηκαν τότε, από Λαγκάρντ-Σόιμπλε και Στειτ Ντιπάρτμεντ, εν απουσία ουσιαστικά του Λευκού Οίκου αφού οι τελευταίοι μήνες της θητείας του προέδρου Ομπάμα είναι περισσότερο διαχειριστικοί και ελάχιστα παρεμβατικοί στην χάραξη πολιτικής στις ΗΠΑ.

Σχέδια για τα οποία ενημερώθηκε και αποδέχτηκε τη πρόταση για να συμμετέχει ο νέος πρόεδερος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο ταξίδι του τον Απρίλιο στις ΗΠΑ. Ταξίδι το οποίο είχε καλά προετοιμαστεί και οργανωθεί από τη Ντόρα Μπακογιάννη, Έλληνα δημοσιογράφο-ανταποκριτή στης ΗΠΑ, με παραδοσιακές σχέσεις με ισχυρά κέντρα εξουσίας και λόμπι εκεί, έλληνα παλαιό-δημοσιογράφο που παίζει το ρόλο “συμβούλου” σε αμερικανικών κεφαλαίων εταιρεία στο χώρο της ενέργειας, αλλά και από στελέχη της ελληνοεβραικής κοινότητας, που έχουν παραδοσιακά στενή σχέση με την οικογένεια Μητσοτάκη, σε συνδυσαμό με το πανίσχυρο Αμερικανοεβραικό Συμβούλιο στις ΗΠΑ.

Η μεθόδευση που αποφασίστηκε να υλοποιηθεί ήταν η ξαφνική υιοθέτηση από το Ταμείο παράλογων απαιτήσεων και η υπόγεια προώθησή τους στους Ευρωπαικούς θεσμούς από το Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ώστε να τσακίσουν πολιτικά τη μέση του Αλέξη Τσίπρα και να οδηγήσουν με έναν πολεμο-αστραπή ( blietz krieg ) στην απαλλαγή από την κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, είτε μέσω οικουμενικής αρχικά και στο τέλος του χρόνου εκλογών που θα φέρουν τη ΝΔ του Κυριάκου στην εξουσία, είτε απευθείας μέσω εκλογών, που αν μη τι άλο θα ανασχέσουν τις ριζικές ανατροπές που προωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στο εσωτερικό της χώρας, που θα τους στερήσει από παραδοσιακούς συμμάχους στον χώρο της επικοινωνίας (ΜΜΕ)

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η Εφημερίδα των Συντακτών, “Σταθερά απέναντι ΔΝΤ και Σόιμπλε” , στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού φαίνεται πως κυκλοφορούν σενάρια περί σχεδίων ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα είτε μέσω νέων εκλογών είτε μέσω οικουμενικής α λα Παπαδήμου.
Τα σενάρια θέλουν ως πρωταγωνίστρια την Κριστίν Λαγκάρντ και ενορχηστρωτή τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και φαίνεται πως εξυφάνθηκαν στην εαρινή σύνοδο του ΔΝΤ. Άλλωστε οι νέες απαιτήσεις του Ταμείου έρχονται σε μια στιγμή που τα χρονικά περιθώρια για την Ελλάδα στενεύουν επικίνδυνα.
Πάντως, παραμένει ξεκάθαρο πως η ελληνική κυβέρνηση κατηγορεί ευθέως το ΔΝΤ πως προσπαθεί να τορπιλίσει τη συμφωνία με τις απαιτήσεις που προβάλλει. Η Αθήνα βάζει στο κάδρο των ευθυνών και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, για τον οποίο εκτιμάται πως επιμένει εμμονικά στη διατήρηση του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα για δικές του πολιτικές σκοπιμότητες, ενώ, την ίδια στιγμή δεν θέλει να ακούει κουβέντα για κούρεμα χρέους.

Τέλος σε εκείνο Washington Club, αργά το απόγευμα της 15ης Απριλίου, συναντήθηκαν η Κριστίν Λαγκάρντ μαζί με τον Πολ Τόμσεν από την πλευρά του ΔΝΤ, ο Μάριο Ντράγκι με τον Μπενουά Κερέ από την πλευρά της ΕΚΤ, ο Πιέρ Μοσκοβισί με τον Μ. Μπούτι από την πλευρά της Κομισιόν, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ με τον Τόμας Βίζερ (επικεφαλής του EuroWorking Group) από τη μεριά του Eurogroup και οι υπουργοί Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν, της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος και της Ιταλίας Πιέρ Κάρλος Παντοάν.

Χάρης Ζ.


Κάποτε με έλεγαν “Ιανό”. Κάπου αλλού με είπαν “α-χειρο-ήθη”. Αλλού “κ Διευθυντή”… – Μα ποιος είσαι, τελοσπάντων ;;; – Ήμουν κάποιος άλλος. Μα τώρα άλλαξα, ρόλο… ( Επάγγελμα Ρεπόρτερ, 1975 / Μικελάντζελο Αντονιόνι / Μαρία Σνάιντερ – Τζακ Νίκολσον ) Κύριες και κύριοι, με περηφάνεια σας παρουσιάζω τον … Χάρη Ζ.! (Και σας υπόσχομαι … πολλά “όργια σε αυτήν την βίλλα”!).


Στο μεταξύ αργά το απόγευμα της Δευτέρας το Πρακτορείο Reuters θα κλιμακώσει το θρίλερ καθώς θεωρεί απίθανη την επίτευξη συμφωνίας στο Εurogroup της 9ης Μαϊου.

Οι συζητήσεις για την ολοκλήρωση της  αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος που θα επιτρέψει την εκταμίευση νέων κεφαλαίων προς την Ελλάδα  και θα ανοίξει τον δρόμο για την ελάφρυνση του χρέους προχωρούν πολύ αργά και ως εκ τούτου η επίτευξη μιας συμφωνίας στην έκτακτη συνεδρίαση του Εurogroup στις 9 Μαΐου είναι απίθανη, αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το Reuters επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στις συζητήσεις.

Οι ίδιες πηγές εκτίμησαν πως θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος ώστε να επιτευχθεί συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις που θα πρέπει να εφαρμόσει η Ελλάδα αλλά και για τα προληπτικά μέτρα που πρέπει να λάβει για την περίπτωση αδυναμίας επίτευξης των στόχων.

“Σημειώνουμε αργή πρόοδο”, δήλωσε χαρακτηριστικά μια εκ των πηγών στο πρακτορείο για να προσθέσει αμέσως μετά πως “δεν θα περίμενα τελική συμφωνία στην συνεδρίασης της 9ης Μαΐου. Είναι πολύ νωρίς. Θα ακολουθήσουν και άλλες εβδομάδες μετά από αυτό”.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, το μεγαλύτερο αγκάθι είναι το περιεχόμενο και η μορφή των προληπτικών μέτρων που καλείται να λάβει η Αθήνα.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger