Εξαιρετικά αλγεινή εντύπωση έχουν προκαλέσει οι «βρωμερές άκρες» του εκβιαστή μεγαλοαπατεώνα blogger που εκμεταλλευόμενος την αβελτηρία και τις αμέλειες δικαστικών λειτουργών και αστυνομικών οργάνων, τα τελευταία χρόνια εισχώρησε σε blog και site του συστήματος και από εκεί, εκτελώντας εντολές, προέβαινε κατά σύστημα σε σπίλωση αντιπάλων επιχειρηματιών και πολιτικών-κατ έντολή και έναντι αμοιβής-με αποτέλεσμα κατά σύστημα κακουργηματικές εκβιάσεις. 

Το επίσης εξαιρετικά ανησυχητικό για τους θεσμούς της αστικής δημοκρατίας είναι πως ένα τέτοιο «μπουμπούκι», εξακολουθεί αν και έχει ζημιώσει με εκατομμύρια το ελληνικό δημόσιο, κυκλοφορεί ακόμα ελεύθερο. 

—Ως γνωστόν: 

Πολυεπίπεδη έρευνα από τις ελληνικές διωκτικές αρχές-σε συνεργασία με την Interpol-σύμφωνα με πληροφορίες, διεξάγεται αυτόν τον καιρό για την εύρεση και την προσαγωγή στην δικαιοσύνη του διεθνώς καταζητούμενου πρώην κρατικού λειτουργού, Μανώλη Χατζησάββα, ο οποίος φέρεται να συνεργάζεται με γνωστό φαρμακοβιομήχανο(αλλά και τρίτα πρόσωπα) για «συμβόλαια εξόντωσης», εκδοτικών, δημοσιογραφικών, επιχειρηματικών και πολιτικών αντιπάλων του. Κατά τις ίδιες πηγές, ο Χατζησάββας με βαρύ ποινικό μητρώο που κρύβεται στο εξωτερικό, προβαίνει όλο αυτό το διάστημα σε «αποκαλύψεις», ουσιαστικά επιδιώκοντας να εκβιάσει και να εξοντώσει όσους δεν κάνουν τα χατήρια ή ασκούν κριτική και δεν ικανοποιούν τα συμφέροντα του αφεντικού του. Οι διωκτικές αρχές «έχουν από κοντά» και τον επιχειρηματία-φαρμακοβιομήχανο, έναν δημοσιογράφο-πιστό του σκυλί που αρθρογραφεί σε «γκόσιπ» στήλη, έναν υπάλληλο-ιδιοκτήτη blog του υπουργού Καμμένου στο ΥΠΕΘΑ(τον οποίο διόρισε πρόσφατα, διατηρούσε σαιτ και τον πληρώνει ο λαός)αλλά και δύο βουλευτές των ΑΝΕΛ που φέρονται αναμεμειγμένοι στους φερόμενους ως εκβιασμούς. O ένας βουλευτής μάλιστα αρθρογραφούσε μαζί με τον καταζητούμενο στο blog του συνεργάτη του Καμμένου.

Ο χορηγός επιχειρηματίας που επεκτείνεται και σε εκδοτικές και αθλητικές δραστηριότητες, φέρεται να διατηρεί επαφές και να χρηματοδοτεί τον καταζητούμενο Χατζησάββα ενώ κατά πληροφορίες στο «παιχνίδι» εμπλέκονται ένας ακόμα δημοσιογράφος, μία blogger από τα ανατολικά προάστια της Αθήνας και τρείς ακόμα blogger που βρίσκονται υπό παρακολούθηση. Ο ίδιος επιχειρηματίας, όπως λένε καλά αυτοί που ξέρουν, «αργά ή γρήγορα θα οδηγηθεί στη φυλακή μαζί με τον συνεργό του», για πλήθος καταγγελιών βαριάς ποινικής μορφής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥΡΚΟΦΑΤΣΑ

Τις προβλεπόμενες διαδικασίες δικαστικής συνδρομής για την έκδοση στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Εισαγγελία Εφετών Δωδεκανήσου του καταζητούμενου με Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης πρώην προέδρου και διευθύνoντος συμβούλου της εταιρείας Aιολικό Πάρκο AE κ. Μανώλη Χατζησάββα, που συνελήφθη προχθές στην Κοπεγχάγη, κίνησε χθες ο Αντεισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου κ. Γ. Κτιστάκης.
Ο κ. Χατζησάββας, όπως έγραψε χθες ο «Ελεύθερος Τύπος», έπειτα από πολύμηνες έρευνες και ενέργειες αστυνομικού του Τμήματος Οικονομικών Εγκλημάτων, συνελήφθη στην Κοπεγχάγη ενώ εντύπωση προκαλεί καταγγελία που δημοσιεύει η εφημερίδα σύμφωνα με την οποία η επιβράβευση του αστυνομικού που τον εντόπισε ήταν να απομακρυνθεί από την υπηρεσία του κατόπιν εντολών κομματικών «πράσινων» αξιωματούχων και να μετατεθεί σε αστυνομικό τμήμα των Αθηνών!
Σημειώνεται ότι χθες αναμενόταν η υποβολή προσφυγής κατά του εντάλματος σύλληψης από τον κ. Χατζησάββα, που δεν φέρεται να αποδέχεται την έκδοση του στην Ελλάδα. Η προσφυγή του θα εξεταστεί αρμοδίως από τις δικαστικές αρχές της Δανίας που θα αποφασίσουν αν συντρέχουν οι προϋποθέσεις του νόμου για την ικανοποίηση του αιτήματος του υπουργείου Δικαιοσύνης της χώρας μας ή όχι.
Ο κ. Χατζησάββας, καταζητούμενος με τρία εντάλματα σύλληψης, είχε επιδιώξει την 24η Σεπτεμβρίου 2010 την εκπροσώπησή του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, δια πληρεξουσίου.
Στη συγκεκριμένη δίκη ήταν κατηγορούμενος ειδικότερα για απιστία κατ’ εξακολούθηση με περιουσιακή ζημία που υπερβαίνει το ποσό των 15.000 ευρώ και το δικαστήριο δεν έκρινε νομίμως εκδοθέν το πληρεξούσιο.
Οι γερμανικές εταιρείες «ABB Understürzungseinrichtung GmbH» που εδρεύει στο Μανχάιμ και «ΑΒΒ New Venturew GmbH» που εδρεύει στο Ράτινγκεν που παρέστησαν ως πολιτικώς ενάγουσες στην υπόθεση εξέθεσαν στο δικαστήριο την άποψη ότι ο καταζητούμενος χρησιμοποιεί αυτό το τέχνασμα της παράστασης του δηλαδή στη δίκη δια πληρεξουσίου, προκειμένου να εξασφαλίσει την κατάπτωση της χρηματικής εγγύησης των 30.000 ευρώ που του έχει επιβληθεί ως περιοριστικός της ελευθερίας του όρος μετά την απολογία του για την υπόθεση ενώπιον του ανακριτή.
Με άλλα λόγια επεσήμαναν ότι μετέρχεται τη συγκεκριμένη μεθόδευση προκειμένου να του επιστραφεί η εγγύηση των 30.000 ευρώ.
Το δικαστήριο με απόφαση του διέταξε την κατάπτωση της ως άνω εγγύησης υπέρ του Δημοσίου.
Όπως έγραψε η «δ» ο κ. Χατζησάββας ενεπλάκη σε υπόθεση διακίνησης επιταγών αξίας που υπερβαίνει το 1,5 εκατ. ευρώ με φερόμενα ως θύματα τις δύο ως άνω γερμανικές εταιρείες.
Oι εκπρόσωποι των δύο γερμανικών εταιρειών υποστηρίζουν ότι ο κ. Εμμ. Χατζησάββας στο χρονικό διάστημα από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2004 έως και την 20 Δεκεμβρίου 2004 χρησιμοποιώντας τα βιβλιάρια επιταγών της εταιρείας είχε εκδώσει περισσότερες από 45 επιταγές των Τραπεζών Εγνατίας και Eurobank Εργασίας εις διαταγή του ή εις διαταγή μιας ομάδας φυσικών και νομικών προσώπων που ουδεμία συναλλαγή ή σχέση είχαν ή έχουν με τη δραστηριότητα της Αίολος Α.Ε.
Καταγγέλθηκε ειδικότερα ότι χρησιμοποίησε τα βιβλιάρια επιταγών που του εμπιστεύθηκε η εταιρεία δολίως και ότι είτε επιχειρούσε να καλύψει προσωπικές του οφειλές προς τους λήπτες των επιταγών είτε να αισχροκερδίσει ο ίδιος και μια ομάδα τρίτων.
Από την άλλη ο κατηγορούμενος υποστηρίζει ότι εξέδωσε τις επιταγές για τις οποίες κατηγορείται για υπεξαίρεση από τη γερμανική εταιρεία κατ’ εντολή των εκπροσώπων της προκειμένου να εξοφληθούν «μίζες» και εκκρεμότητες προς τρίτους αλλά και να εξασφαλιστεί η παράνομη επιδότηση του έργου. Υποστηρίζει ακόμη ότι οι γερμανικές εταιρείες έκαναν χρήση εικονικών τιμολογίων προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιδότηση του έργου.
Η συνολική ζημία που υπέστη η εταιρεία από την παράνομη συμπεριφορά του κατηγορούμενου ανέρχεται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα στο ποσό των 510.300 ευρώ.
Έχει επιπλέον παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων για τις πράξεις της απόπειρας κακουργηματικής εκβίασης κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια.
Φέρεται συγκεκριμένα στις 25-1-2005, 26-1-2005 και 28-1-2005 να απέστειλε στις μηνύτριες εκβιαστικές επιστολές στις οποίες ανέφερε ότι θα προχωρούσε σε αποκαλύψεις για εικονικές συμφωνίες, διπλά τιμολόγια και ότι θα πληγωνόταν τελικά η φήμη της ΑΒΒ. Με τις απειλές του δε αυτές, φέρεται να αποπειράθηκε να εξαναγκάσει τις μηνύτριες εταιρείες να αποδεχτούν τις προπεριγραφόμενες προτάσεις του με απειλή βλάβης των επιχειρήσεών τους ποσού άνω των 30.000.000 ευρώ με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος με καταβολές εκ μέρους των μηνυτών ύψους 450.000 ευρώ και 826.000 ευρώ.
Στο μεταξύ εκκρεμούν σε βάρος του καταδικαστικές αποφάσεις, δικογραφίες που αφορούν εικονικά τιμολόγια και συναλλαγές της εταιρείας συμφερόντων του «Κατασκευαστική ΕΑΧ» αλλά και μηνύσεις για ψευδείς καταμηνύσεις και συκοφαντικές δυσφημίσεις από δημόσιους λειτουργούς.
Θυμίζουμε ακόμη ότι ο κ. Χατζησάββας είχε προβεί σε καταγγελίες σε βάρος δημοσίων λειτουργών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση της χωροθέτησης, αδειοδότησης και κατασκευής του έργου του αιολικού πάρκου της εταιρείας «Αιολικό Πάρκο Ρόδου ΑΕ» στη θέση Πιθανίτης στον Ατάβυρο με συνέντευξη του στον δημοσιογράφο κ. Μ. Τριανταφυλλόπουλο ενώ βρισκόταν (καταζητούμενος) στο εξωτερικό.


Πηγή:www.dimokratiki.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger