Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έσπευσε να υποστηρίξει τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, εναντίον του οποίου καταφέρθηκε ένας δημοσιογράφος.

Συγκεκριμένα ο δημοσιογράφος επέρριψε ευθύνες για το Brexit στον πρόεδρο της Κομισιόν κι αφήνοντας υπόνοιες περί παραίτησής του μετά το δημοψήφισμα υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ είναι στην πραγματικότητα ο τελευταίος άνθρωπος που μπορούμε να κατηγορήσουμε ότι φέρει ευθύνη για το αρνητικό αποτέλεσμα στο δημοψήφισμα στη Βρετανία» δήλωσε ο Τουσκ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

«Αυτό (το σχέδιο) που η Επιτροπή είχε προετοιμάσει κατά τις διαπραγματεύσεις με τη Βρετανία ήταν το μέγιστο (που θα μπορούσε να γίνει) και μπορώ να διαβεβαιώσω ότι ήταν το μέγιστο δυνατό στο πλαίσιο των συνθηκών, όμως επίσης στο πλαίσιο αποδοχής από τα υπόλοιπα κράτη μέλη» υπογράμμισε ο Τουσκ.

«Η δημοκρατία στη Βρετανία είναι επαρκώς ώριμη»

Ο πρόεδρος της Κομισιόν ο οποίος βρισκόταν ακριβώς δίπλα του απάντησε στον δημοσιογράφο με αυστηρό ύψος.

«Δεν θα επιτρέψω ούτε να (με) αποθαρρύνει κανείς ούτε να τεθώ υπό την κηδεμονία» κάποιου. Δεν αναμίχθηκα στην προεκλογική εκστρατεία, έχοντας συμμορφωθεί με ό,τι μου ζήτησε η κυβέρνηση και η αντιπολίτευση της Βρετανίας» είπε ο κ. Γιούνκερ και πρόσθεσε: «η δημοκρατία στη Βρετανία είναι επαρκώς ώριμη προκειμένου να μην παίρνει μαθήματα από το εξωτερικό».

ΠΗΓΗ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger