Σε εκταφή των σορών του τελευταίου Τσάρου της Ρωσίας και της συζύγου του, που δολοφονήθηκαν το 1918 προχώρησαν οι αρχές της Ρωσίας.

Ο δολοφονηθείς Νικόλας ο δεύτερος και η σύζυγος του Αλεξάνδρα, του Οίκου των Ρομανόφ, είχαν ταφεί στον καθεδρικό Ναό του Αγίου Πέτρου.

Σύμφωνα με τις τότε έρευνες, πίσω από της δολοφονία ήταν οι εβραίοι  Μπολσεβίκοι, οι οποίοι μισούσαν την Ορθόδοξη Ρωσία και χρησιμοποιούσαν τον κομμουνισμό για να εκδικηθούν (οφλαμόν αντί οφθαλμού) για τους διωγμούς του καθεστώτος εναντίον τους.



Οικία Ιπάτιεφ στο Αικατερίνμπουργκ όπου εκτελέστηκε η Τσαρική Οικογένεια. Κατεδαφίστηκε στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 με απόφαση του Πολιτικού Γραφείου (Φωτογραφία του 1974).

Η Ορθόδοξη εκκλησία της Ρωσίας, μετά απο 70 χρόνια διώξεων και διωγμών απο το αριστερό σιωνιστικό καθεστώς,ζήτησε έλεγχο  της υπόθεσης.

Ο τσάρος, η τσαρίνα, τα πέντε παιδιά τους και τέσσερις ακόλουθοι δολοφονήθηκαν  τα ξημερώματα της 17ης Ιουλίου του 1918, στο κελάρι ενός σπιτιού στο Γεκατερίνμπουργκ, στην Κεντρική Ρωσία απο τους εβραίους δεσμοφυλακές τους με πρωτοφανή αγριότητα.




Κάποια από τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν στην εκτέλεση των Ρομανώφ. Ένα πιστόλι Browning (model 1900), μια ξιφολόγχη από τουφέκι Winchester και η θήκη του περίστροφου Colt που άνηκε στον Γιουρόφσκι. Παραδόθηκαν στον Γενικό Εισαγγελέα της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τον γιο του Μεντβέντιεφ στα μέσα της δεκαετίας του 90.



Στον τοίχο του δωματίου που έγινε η αιματηρή δολοφονία, υπήρχαν καβαλιστικά σύμβολα και επιγραφές , που παραπέμπαν στην τελετουργική θρησκευτικά διάσταση της πράξης.



Ο Ιακώβ Μιχάηλοβιτς Σβερντλόφ. Υπήρξε κορυφαίος Ιουδαίος οργανωτής των Μπολσεβίκων , δεσμοφύλακας και δολοφόνος της Τσαρικής οικογένειας.



πηγή

Στη συνέχεια, οι σφαγείς  περιέλουσαν τις σορούς με οξύ, τις έκαψαν και τις πέταξαν σε λάκκο.

Τι δεκαετίες που ακολούθησαν κυκλοφορούσαν κατά καιρούς διάφορες φήμες ότι η πριγκίπισσα Αναστασία είχε επιζήσει.




Η υπόθεση βγήκε από το αρχείο όταν οι σοροί δύο ακόμη μελών της οικογένειας του Αλεξέι και της Μαρίας εντοπίστηκαν το 2007 σε διαφορετική τοποθεσία στα Ουράλια όρη.



Η αιχμάλωτη οικογένεια του Τσάρου.

Οι ρωσικές αρχές σκοπεύουν να ενταφιάσουν τον Αλεξέι και την Μαρία, μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια στον καθεδρικό ναό του Αγίου Πέτρου.



Δείτε ένα βίντεο από τα αρχεία Novosti για τον τελευταίο τσάρο Νικόλαο.





Τον Ιανουάριο του 1904, η Άννα Βίρουμποβα διορίστηκε κυρία επί των τιμών με καθήκον να προΐσταται στις χοροεσπερίδες και τις εξόδους της αυτοκράτειρας Αλεξάνδρας Φιόντοροβνα. Τράβηξε τις καλύτερες φωτογραφίες του τελευταίου τσάρου.

Αφού έγινε στενή φίλη της αυτοκράτειρας πέρασε πολλά χρόνια κοντά στη βασιλική οικογένεια, συνοδεύοντάς τους σε πολλά ταξίδια, ενώ ήταν παρούσα σε οικογενειακές συγκεντρώσεις. Επιπλέον, για πολλά χρόνια ήταν φωτογράφος των Ρομανόφ. Με την κάμερά της αποτύπωσε γιορτές αλλά και την καθημερινή ζωή της βασιλικής οικογένειας. Αρκετά άλμπουμ φωτογραφιών έχουν διασωθεί μέχρι τις ημέρες μας, τα οποία καταγράφουν τη ζωή της βασιλικής οικογένειας.
Αυτές οι φωτογραφίες καταγράφουν τη ζωή στο σπίτι των Ρομανόφ χωρίς μεγαλοπρέπειες ή τελετουργίες. Τα παιδιά παίζουν μπάντμιντον, ή η αυτοκράτειρα διαβάζει δυνατά στην Πριγκίπισσα Αναστασία..

Ο Νικολάι ο Β' και η Αλεξάνδρα Φιόντοροβνα είχαν τέσσερις κόρες: την Τατιάνα, την Όλγα, την Αναστασία, τη Μαρία και ένα γιο, τον Αλεξέι.

Μόνο ο γιος του αυτοκράτορα κληρονόμησε την αιμοφιλία, την ασθένεια που έχει σχέση με την πήξη του αίματος, και η οποία με το παραμικρό τραύμα προκαλεί σοβαρές συνέπειες.

Η Όλγα ήταν η μεγαλύτερη της οικογένειας. Η Άννα Βίρουμποβα γράφει: «Η Όλγα Νικολάεβνα ήταν πολύ ευφυής και ικανή, και οι σπουδές ήταν αστείο γι αυτήν διότι τεμπέλιαζε κατά καιρούς. Είχε ισχυρή θέληση, ακαταμάχητη ειλικρίνεια και ευθύτητα, και σε αυτό έμοιαζε με τη μητέρα της».

Ο Νικόλαος ο Β' κυβέρνησε από την 1 Νοεμβρίου 1894 μέχρι την υποβολή της παραίτησής του στις 2 Μαρτίου 1917. Η βασιλεία του σημαδεύτηκε από την οικονομική ανάπτυξη της Ρωσίας και την ταυτόχρονη αύξηση των κοινωνικο-πολιτικών αντιφάσεων που πυροδότησαν, το επαναστατικό κίνημα του 1905-1907 και την επανάσταση του 1917. Προκάλεσε επίσης την ρωσο-ιαπωνικό πόλεμο και τη συμμετοχή της Ρωσίας στον Α 'Παγκόσμιο Πόλεμο.



Τα παιδιά των Ρομανόφ

Ο επίσημος τίτλος του ήταν Νικόλαος Β΄, Αυτοκράτορας και Μονοκράτορας πασών των Ρωσιών. Κάποιες φορές αναφέρεται ως ο Νικόλαος ο Μάρτυρας εξαιτίας της εκτέλεσής του ή και ως ο Αιματοβαμμένος Νικόλαος εξαιτίας των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν κατά τη διάρκεια της ενθρόνισής του και της ακόλουθης εναντίωσης της κυβέρνησής του. Αγιοποιήθηκε από τη Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία με το όνομα «Άγιος Νικόλαος ο το Πάθος Φέρων».



Ο Νικόλαος Β

Ο οίκος των Ρομανόφ ήταν η δεύτερη και τελευταία αυτοκρατορική δυναστεία της Ρωσίας, η οποία κυβέρνησε τη χώρα για πέντε γενιές από το 1613 έως το 1761, προτού αναμιχθεί ύστερα από γάμο ενός μέλους της οικογένειας Ρομανόφ με τον οίκο Χόλστεϊν-Γκότορπ, κρατώντας τα ηνία του βασιλικού θρόνου έως την επανάσταση του 1917. Στις 17 Ιουλίου του 1918 οι μπολσεβικικές επαναστατικές αρχές, καθοδηγούμενες από τον Γιάκοβ Γιουρόβσκι, εκτέλεσαν το Νικόλαο Β' μαζί με τα μέλη της οικογένειάς του, το γιατρό και τέσσερις υπηρέτες τους στο κελάρι ενός αρχοντικού, στον οίκο των Υπατίεφ στο Εκατερίνμπουργκ.


Ο πρίγκιπας Αλεξέι

Ειρωνεία αποτελεί το γεγονός πως ο Μιχαήλ Ρομανόφ είχε στεφθεί αυτοκράτορας στο μοναστήρι Υπατίεφ το 1613. Το αξιοσημείωτο της υπόθεσης είναι το γεγονός ότι οι γυναίκες της οικογένειας δεν κατέρρευσαν από τις σφαίρες και τις ξιφολόγχες, διότι φορούσαν πολλά κοσμήματα που προστάτευαν τα σώματά τους, κάτι το οποίο προκάλεσε το φόβο των δολοφόνων, δεδομένου ότι ήταν ευρέως διαδεδομένη η άποψη ότι οι βασιλείς και οι βασίλισσες τοποθετούνταν στο θρόνο από τον ίδιο το Θεό.



Η δούκισσα Τατιάνα, κόρη του Νικολαου Β

Ωστόσο, σύμφωνα με το Η Ρωσία Τώρα, οι πυροβολισμοί στο κεφάλι δεν άφησαν πολλά περιθώρια της θείας παρέμβασης. Τα πτώματά τους περιλούστηκαν με θειϊκό οξύ, έτσι ώστε να μην μπορούν να αναγνωριστούν και στη συνέχεια θάφτηκαν σε έναν λάκκο.



Η αυτοκράτειρα Φιοντόροβνα





Οι πριγκίπισσες Μαρία και Αναστασία


 Ο Νικόλαος Β και ο γιος του Αλεξέι



Η πριγκίπισσα Αναστασία




Πηγές

http://www.iefimerida.grhttp://www.paraxeno.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger