Η Τουρκική εφημερίδα Hürriyet:

H οικογένεια του Τσίπρα μετακόμισε στην Ελλάδα, από έποικους ΕΒΡΑΙΟΥΣ της δυτικής Τουρκίας.Ο Αλέξης Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ «είναι εγγονός μίας οικογένειας που είχε μετακομίσει στην Ελλάδα από τη βορειοδυτική επαρχία της Τουρκίας Κιρκλαρέλι», σημειώνει η Hürriet, επικαλούμενη δημοσίευμα της 29 Ιανουαρίου 2015 τοπικής εφημερίδας daily Hudut ,που εκδίδεται στην βορειοδυτική επαρχία της Αδριανούπολης (Edirne) .

  
Η Hudut Daily ανέφερε ότι η αυθεντική καταγωγή του 40χρονου Τσίπρα είναι από την Τουρκία. Ισχυριζόμενη ότι ο Τσίπρας είναι το εγγόνι μίας οικογένειας που διέμενε στο χωριό Μπαμπέσκι του Κιρκλαρέλι πριν μετακομίσει στην Ελλάδα.

Η καθημερινή εφημερίδα σημειώνει ότι ο Nevzat Çolak, τοπικός επικεφαλής του αριστερού κόμματος της Τουρκίας (ÖDP) (Κόμμα της Ελευθερίας και της Αλληλεγγύης) στο Κιρκλαρελί, δήλωσε πως είχε συναντήσει τον Τσίπρα όταν εκείνος επισκέφθηκε την περιοχή Εργίνη το 2010 για μια κοινή εκδήλωση μεταξύ Συριζα και ÖDP.

Σύμφωνα με τον Nevzat Çolak, ο Τσίπρας δήλωσε κατά τη διάρκεια των συναντήσεών τους στην Αδριανούπολη ότι "αισθάνεται σαν στο σπίτι του", όταν επισκέπτεται την περιοχή αυτή στην Τουρκία, καθώς η οικογένειά του καταγόταν από το Μπαμπέσκι, ένα χωριό στην κοντινή επαρχία Κιρκλαρέλι.

Το χωριό Μπαμπέσκι βρίσκεται σε μια σχετικά επίπεδη
περιοχή όπου το υψηλότερο σημείο δεν υπερβαίνει τα
150 m. Το ποτάμι του σατανά (Şeytan Deresi) ρέει μέσα
από τη γη της περιοχής.

Κατά τον 17ο αιώνα το μέχρι τότε χωριό άρχισε ν' αναπτύσσεται 
με ταχύτητα από πολυάριθμους έποικους ΕΒΡΑΙΟΥΣ ,
Σπαχήδες στρατιωτικούς, και Τούρκους από τις γύρω περιοχές
προερχόμενους από τη Βεσσαραβία.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger