Ομολόγησε ότι κινήθηκε με σκοπό την επιβολή πραξικοπήματος, ο πρώην αρχηγός της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας, πτέραρχος Ακίν Όζτουρκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή».

Ο Οζτούρκ ήταν ένας από τους αξιωματικούς που είχαν προσαχθεί. Ανέλαβε αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας τον Αύγουστο του 2013, αφού λόγω της σύλληψης τότε πολλών αξιωματικών στο πλαίσιο της υπόθεσης «Βαριοπούλα», πήρε τον βαθμό του πτέραρχου.

Παρέμεινε στη θέση αυτή μέχρι τον Αύγουστο του 2015, οπότε και αντικαταστάθηκε λόγω ορίου ηλικίας. Δεν αποστρατεύτηκε όμως και ορίστηκε ως ένα από τα 16 μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου που πραγματοποιεί τις κρίσεις στο στράτευμα. Το Συμβούλιο απαρτίζεται από τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Άμυνας, τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων, τους αρχηγούς των τριών όπλων και της στρατοχωροφυλακής, τους διοικητές των τεσσάρων στρατιών, τους διοικητές της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και του Στόλου, τον υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ενόπλων Δυνάμεων και ένα μέλος.Νωρίτερα, τα τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν τις εικόνες αξιωματικών που έχουν προσαχθεί. Μεταξύ αυτών ήταν και ο Οζτούρκ, ο οποίος είχε κακώσεις στο πρόσωπό του.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger