Με επεισόδια και χρήση χημικών από τα ΜΑΤ στιγματίστηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πολιτών που έγινε στις 18:30 το απόγευμα στην κεντρική πλατεία Χίου για το προσφυγικό.Αν και η αρχική συγκέντρωση ήταν ειρηνική, τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους αποφάσισαν να κάνουν πορεία διαμαρτυρίας με κατεύθυνση τον καταυλισμό του ΔΗΠΕΘΕ και της Σούδας όπου διαμένουν περί τα 1.800 άνθρωποι.

Προς στιγμήν επικράτησε πανικός μιας και η Αστυνομία δεν είχε ενημερωθεί για την πρόθεση των διαδηλωτών. Άμεσα τα ΜΑΤ απέκλεισαν τους διαδηλωτές υποχρεώνοντάς τους σε ευθεία πορεία προς το κτίριο του Οίκου Ναύτη. Η κατάσταση ξέφυγε όταν οι διαμαρτυρώμενοι για δεύτερη φορά επιχείρησαν να σπάσουν τη γραμμή των ΜΑΤ και μέσω της οδού Οινοπίωνος να κατευθυνθούν προς τον καταυλισμό προσφύγων και μεταναστών της Σούδας.

Επίθεση σε δημοσιογράφο
Η παρουσία των Δημοσιογράφων της Χίου εκνεύρισε τους διαμαρτυρόμενους με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να επιτεθεί στον Δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή ρίχνοντάς του την κάμερα στο έδαφος και χτυπώντας τον στα χέρια! Μερίδα από το πλήθος κατάφερε να ξεφύγει από τον έλεγχο της Αστυνομίας, κυνηγώντας τους δημοσιογράφους οι οποίοι φυγαδεύτηκαν σε γειτονικά καταστήματα από πολίτες.

Τα ΜΑΤ κατάφεραν με τη χρήση χημικών να συγκρατήσουν τους «θερμόαιμους» κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Ακολούθως ομάδα 150 ατόμων κινήθηκε προς τον καταυλισμό της Σούδας ψάλλοντας τον Εθνικό Ύμνο και φωνάζοντας συνθήματα κατά των λαθρομεταναστών.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή οι λαθρομετανάστες δεν είχαν κατανοήσει την κατάσταση κάτι που έγινε αντιληπτό λίγα λεπτά αργότερα προκαλώντας την αντίδρασή τους που με συνθήματα ζητούσαν να φύγουν για την Αθήνα και την Ελλάδα. Μάλιστα οι πιο «θερμόαιμοι» μέσα από τον καταυλισμό πετούσαν πέτρες προς την ομάδα των 150 ατόμων.

Για τα επεισόδια στη Χίο ήδη ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης έκανε γνωστό ότι θα απευθυνθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου αλλά και στον Ν. Τόσκα. Οι διαμαρτυρόμενοι προανήγγειλαν νέα πορεία διαμαρτυρίας για το απόγευμα της Παρασκευής και πάλι στην πλατεία Βουνακίου.


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger