Λίγο πριν το πραξικόπημα της 15 Ιουλίου ήταν όταν από το βήμα της τουρκικής Βουλης ένας ΑΝΤΡΑΣ Κούρδος βουλευτής από το Σιρνάκ τα έκξανε όλα λαμπόγυαλο....

«Η Τουρκία δεν είναι τίποτα παρά κλεμμένη γη Ελλήνων, Αρμένιων και Κούρδων», τόλμησε να φωνάξει με θάρρος, ο βουλευτής του κουρδικού HDP, Ενκου Φερχάτ.

Η ομιλία του Κούρδου βουλευτή συγκλόνισε την κοινή γνώμη, ενώ προκάλεσε και μια αίσθηση δικαιοσύνης τόσο στον λαό του, όσο και σε Έλληνες και Αρμένιους. 

Παρότι οι βουλευτές και οι υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν ζητούσαν την εκτέλεση του Κούρδου βουλευτή, εντός της Βουλής, εκείνος δεν δείλιασε και συνέχισε να παραθέτει παραδείγματα για τις αποτρόπαιες πράξεις των Τούρκων.

«Εμείς οι Κούρδοι ζουμε στο Κουρδιστάν , και όταν ζούσαμε σε αυτή τη γη , οι Τούρκοι ήσασταν στη Μογγολία απασχολημένοι μ τα άλογα σας , αυτή είναι η γη μας και εμείς θα μείνουμε εδώ . η σύγχρονη Τουρκία είναι μικρότερη των 100 ετών , ενώ το Κουρδιστάν είναι πάνω από 5000 ετών και υπάρχουν δεκάδες αρχαία ελληνικά κείμενα που αναφέρουν το όνομα των Κούρδων και του Κουρδιστάν , ενώ το όνομα των Τούρκων εμφανίστηκε μόνο στο βιβλίο της ιστορίας λιγότερο από 1000 χρόνια πριν» είπε ο Φερχάτ.

Δείτε το βίντεο και σκορπίστε το σε όλο τον πλανήτη... Έχει και Αγγλικούς και Ελληνικούς υπότιτλους!


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger