Αποφάσισαν να πατάξουν την ψεύτικη είδηση και ως γνωστόν ισχύς εν τη ενώση! Το Facebook και το Twitter συνεργάζονται με τη Google με στόχο την εξυγίανση της δημοσιογραφίας.

Είναι γνωστό ότι κυκλοφορούν, δημοσιεύονται – και άναδημοσιεύονται – ειδήσεις, νέα, σχόλια και ιστορίες, αμφιβόλου περιεχομένου αλλά και πηγής. Για να πάψει αυτή η ανακύκλωση ψεύτικων ειδήσεων τα μεγάλα κοινωνικά δίκτυα αποφάσισαν να αναλάβουν δράση.

Μέχρι σήμερα έχουν γίνει διάφορες προσπάθειες για την αναγνώριση των ψευδών ειδήσεων, όμως καμία δεν ήταν ιδιαίτερα αποτελεσματική. Η νέα κίνηση όμως έχει όνομα και μοιάζει αποφασισμένη να πατάξει το ψέυδος.

First Draft News ονομάζεται το νέο site, το οποίο μπορείτε να επισκέπτεσθε είτε είστε δημοσιογράφοι είτε όχι και να διαπιστώνετε αν η είδηση που έχετε στα χέρια σας είναι αληθής ή όχι. Κατά αυτό τον τρόπο οι χρήστες, θα μπορούν μέσα από την ειδική ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί να ελέγξουν το κατά πόσο η πηγή μιας είδησης είναι αξιόπιστη, ενώ παράλληλα θα μπορούν να αναφέρουν και ψεύτικες ειδήσεις που μπορεί να έχουν εντοπίσει.

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger