Κάτι συμβαίνει στο Αιγαίο και δεν είναι προς όφελος της χώρας μας. Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τύπο του βορειοανατολικού Αιγαίου σε περιπέτειες μπήκαν 6 ψαράδες όταν χθες το μεσημέρι, αποφάσισαν να πάνε για ψάρεμα στο πέλαγος προκειμένου να ψαρέψουν με καλάμι, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου και Σάμου.

Για άγνωστο λόγο προσεγγίστηκαν από σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής το οποίο τους συνέλαβε και τους οδήγησε στο λιμεναρχείο του Τσεσμέ. Οι Τούρκοι ισχυρίζονται πως οι ψαράδες είχαν εισέλθει παρανόμως στα τουρκικά χωρικά ύδατα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ πρόκειται για 5  Έλληνες και 1 Ελληνοαμερικανό ιδιοκτήτη του σκάφους. Το περιστατικό συνέβη όταν το σκάφος έπλεε κοντά στη νησίδα Πάσπαργο ενώ κατά τον έλεγχο από την Τουρκική Ακτοφυλακή τους ζητήθηκαν οι ταυτότητες τους αλλά μόνο οι 2 από τους 4 τις είχαν μαζί τους.

Στη συνέχεια τους οδήγησαν στον Τσεσμέ για πρόσδεση και τους μετέφεραν στο Τμήμα Αλλοδαπών με την απίστευτη δικαιολογία, ότι τους πέρασαν για μετανάστες και τον ιδιοκτήτη για διακινητή!
Η περιπέτειά τους έλαβε ευτυχές τέλος όταν η σύζυγος του ενός το απόγευμα της Δευτέρας έστειλε τις ταυτότητές τους στην Τουρκία με αποτέλεσμα το ζήτημα να τακτοποιηθεί άμεσα και οι συλληφθέντες να επιστρέψουν από τη Σμύρνη στον Τσεσμέ και ακολούθως στη Χίο.

 «Είναι όλοι τους καλά. Μέχρι το απόγευμα θα τους έχουν αφήσει να επιστρέψουν στο νησί. Ευχαριστούμε όσους βοήθησαν. Μεσολάβησε μέχρι και η Πρεσβεία της Αμερικής και όλα τακτοποιήθηκαν», ανέφερε η μητέρα του ιδιοκτήτη του σκάφους σε τηλεφωνική επικοινωνία με τοπική εφημερίδα.

Πέρα από το γεγονός αυτό καθ εαυτό που προκαλεί ανησυχία, βλέπουμε πως γίνεται λόγος για βοήθεια από τον αμερικανικό παράγοντα. Δεν υπολογίζουν καθόλου, οι Τούρκοι του ελληνικό ΥΠ.ΕΞ;

Πρέπει να βρισκόμαστε όλοι σε εγρήγορση.

voicenews
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger