Αποκάλυψη σοκ καθώς φαίνεται ότι παρά την εκλογή του Ν.Τραμπ η Μόσχα θεωρεί την σύγκρουση με τη Δύση αναπόφευκτη σε κάποιο σημείο του πλανήτη… 


Όλες οι μονάδες πεζοναυτών της  Ρωσίας εξοπλίστηκαν αιφνιδιαστικά με εξοπλισμό συστημάτων μάχης του αποκαλούμενου ‘‘στρατιώτη του μέλλοντος‘‘ με την ονομασία Ratnik αποκάλυψε ο αναπληρωτής διοικητής των δυνάμεων αυτών,  Ντμίτρι Γκνεζντίλωφ  .

Η εσπευσμένη όμως εντολή του επιτελείου για τον πλήρη εξοπλισμό ..όλων των Ρώσων πεζοναυτών ερμηνεύεται σύμφωνα με ειδικούς με την πρόθεση διεξαγωγής λίαν συντόμως πολεμικών επιχειρήσεων είτε στην Συρία, είτε στην Λιβύη, είτε στην Βαλτική…

Η κατάσταση στην Βαλτική με την μετακίνηση συνεχώς νατοικών δυνάμεων και η επικείμενη απόβαση Αμερικανών και Βρετανών στην Λιβύη , μας δείχνουν ενδεχομένως  τα δύο πιο πιθανά σημεία δράσης των Ρώσων πεζοναυτών.   


Ο Ρώσος στρατηγός  Ντμίτρι Γκνεζντίλωφ  είπε επίσης ότι, σε αντίθεση με τη συμβατική εκδοχή του εξοπλισμού του «στρατιώτη του μέλλοντος» , ο εξοπλισμός για τους πεζοναύτες διαθέτει ένα «ειδικό » αλεξίσφαιρο τζάκετ.

Ο  Ντμίτρι Σεμιζόρωφ διευθυντής του εργοστασίου που κατασκευάζονται οι ‘’συλλογές του μελλοντικού στρατιώτη‘‘ Ratnik, τόνισε ότι κατασκευάζεται συνέχεια εξοπλισμός ο οποίος διατίθεται  στις ένοπλες δυνάμεις, σύμφωνα με προσωπική διαταγή του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.

Γενικός σκοπός είναι η προμήθεια των ρωσικών δυνάμεων σε ποσοστό  70 τοις εκατό εξοπλισμένων με Ratnik έως το  2020.

Η πρώτη παρτίδα εξοπλισμού μάχης  Ratnik είχε αποσταλεί στις  ρωσικές ένοπλες δυνάμεις το 2015 ενώ αναμένεται η κατασκευή έως και 70.000 κιτ κάθε χρόνο.

Η στολή μάχης πεζικού  Ratnik περιλαμβάνει περισσότερα από 40 μέρη συμπεριλαμβανομένων του πυροβόλου  όπλου, την πανοπλία του σώματος,  οπτικές και συσκευές επικοινωνίας και πλοήγησης, καθώς και  συστήματα υποστήριξης  ζωής και παροχή ρεύματος.

Ο εξοπλισμός του ρωσικού στρατού μέσα από το πρόγραμμα Ratnik πηγαίνει στο επόμενο επίπεδο καθώς όπως δήλωσε ο αρχηγός του ρωσικού στρατού Αντιστράτηγος Σαλιούκοβ μέσω της έκδοσης Ratnik-3 οι Ρώσοι στρατιώτες θα είναι εξοπλισμένοι με σύστημα εξωσκελετού ενσωματωμένου σε συνδυασμό με ένα νέο σύστημα σκόπευσης που θα αυτοματοποιεί την διαδικασία ενώ θα παρέχει προειδοποίηση 360ο.

Η τελευταία έκδοση δίνει  σημαντικά πλεονεκτήματα στην αποτελεσματικότητα και την ικανότητα επιβίωσης του στρατιώτη διότι είναι  ελαφρύτερη ζυγίζοντας 24 κιλά δηλαδή 10 κιλά λιγότερα από την προηγούμενη έκδοση της .

Επιπλέον, δύναμη πυρός του στρατιώτη είναι 1,2 φορές καλύτερη και η πανοπλία του σώματος είναι δύο φορές ισχυρότερη από την προηγούμενη έκδοση .

Αυτό που  κάνει την νέα έκδοση του συστήματος μάχης πεζικού Ratnik τόσο ξεχωριστή είναι ένα σύστημα ελέγχου και επικοινωνιών που είναι στενά συνδεδεμένο με τα άλλα στοιχεία, διασφαλίζοντας αποτελεσματική χρήση του συστήματος σε όλες τις καιρικές συνθήκες όλο το εικοσιτετράωρο.

Η στολή Ratnik έχει σχεδιαστεί κυρίως για ελεύθερους σκοπευτές, τουφεκιοφόρους, οδηγούς  θωρακισμένων οχημάτων και οπλίτες αερομεταφερόμενων δυνάμεων μάχης .

Το κιτ μάχης πεζικού Ratnik χρησιμοποιεί διάφορους τύπους συσκευών και συστημάτων όπως , θωρακισμένα κράνη, αλεξίσφαιρα γιλέκα, προστατευτικά γυαλιά, γάντια στα  χέρια και επιγονατίδες,  φίλτρο νερού, αναπνευστήρα και κιτ πρώτων βοηθειών.

Επίσης το νέο ειδικό σετ μάχης πεζικού  διαθέτει επίσης διάφορα ολοκληρωμένα συστήματα συμπεριλαμβανομένου εξωσκελετικού συστήματος με ενσωματωμένη υποστήριξη παρακολούθησης της υγείας.


Αρματώνονται οι Ρώσοι για να έχουν όσο τον δυνατόν λιγότερες απώλειες σε επικείμενη στρατιωτική επιχείρηση ποου θα λάβει σύντομα χώρα , αυτό είναι  οφθαλμοφανές.



πηγή
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger