Προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η προκήρυξη των 800 μόνιμων θέσεων στον ΟΑΣΑ. Ο υπουργος Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε στην Βουλή ότι έχουν εξασφαλιστεί 30 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για την προμήθεια 500 νέων λεωφορείων και παράλληλα προχωρά η έγκριση πρόσληψης 800 ατόμων για θέσεις οδηγών, τεχνιτών και ελεγκτών που θα καλύψουν τις ανάγκες που υπάρχουν.

Επίσης ήδη έχει ζητηθεί η πρόσληψη 160 ελεγκτών, προκειμένου να ενισχυθεί ο έλεγχος των εισιτηρίων σε λεωφορεία και τρόλεϊ, ο οποίος σήμερα είναι υποτυπώδης και γίνεται μόνον από 20 ελεγκτές. Η διοίκηση του ΟΑΣΑ, ενόψει και της λειτουργίας από τις αρχές του χρόνου του Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου (ΑΣΣΚ), σχεδιάζει να προσλάβει «ελεγκτές», οι οποίοι δεν θα επιβάλλουν πρόστιμα, αλλά θα κάνουν υποδείξεις στο επιβατικό κοινό για την ακύρωση των εισιτηρίων.

Οι προσλήψεις κρίνονται απαραίτητες για να αναδειχτούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και τον κοινωνικό – αναπτυξιακό ρόλο των Δημόσιων ΜΜΜ. Ο κ Σπίρτζης είχε τονίσει ότι 900 οδηγοί έχουν αλλάξει ειδικότητα, εκ των οποίων οι 400 με αποφάσεις της Διοίκησης και οι 300 με γνωμάτευση γιατρού. Γίνεται κατανοητό ότι όταν το 17% των οδηγών, το οποίο αποτελεί ρεκόρ σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες (7 – 8%), κατεβαίνει από το τιμόνι ο οργανισμός δεν λειτουργεί προς όφελος της εξυπηρέτησης του πολίτη αλλά συντηρεί τον πελατειακό μηχανισμό.



Παράλληλα επανέλαβε πως το αργότερο έως τον Ιανουάριο θα μπει σε λειτουργία το σύστημα ηλεκτρονικού εισιτηρίου στα λεωφορεία της Αθήνας, ενώ παράλληλα γίνονται προσπάθειες ώστε από τον Ιούνιο να λειτουργεί στο μέτρο και στα άλλα μέσα σταθερής συγκοινωνίας.

Κλείνοντας, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε ότι είναι έτοιμο το νομοθετικό πλαίσιο για τη λειτουργία των 4 διώροφων λεωφορείων τα οποία είχε προμηθευτεί ο ΟΣΥ και βρίσκονται έως σήμερα στις αποθήκες, καθώς δεν διέθεταν τη σχετική άδεια για τουριστικό λεωφορείο. 

     
ΠΗΓΗ   
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger