Με το Πακιστάν Ναυτικό να αναζητεί 4 με 6 νέα  επιθετικά σκάφη (FAC), η τουρκική STM προσφέρει το πρόσφατα παρουσιασθέν  FAC-55.

Το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Deniz Haber Ajansi αναφέρει ότι το FAC-55 είχε παρουσιαστεί στο Καράτσι κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Άμυνας και είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο του Πακιστάν όσο και άλλων χωρών. Aξιωματούχοι του πακιστανικού ναυτικού αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει επαφές με Τουρκία και Κίνα.

Με τελική ταχύτητα τούς 55 κόμβους το FAC-55 να παρουσιάζει αρκετές δυνατότητες που συναντάμε συνήθως σε μεγαλύτερες κορβέτες, όπως η κλάση Ada της STM. Για παράδειγμα, το FAC-55 φαίνεται να είναι οπλισμένο με τουλάχιστον 4 (δυνητικά 8) βλήματα anti-ship  σε αναδιπλούμενους εκτοξευτές και ραντάρ Thales SMART-S Mk2 με ικανότητα κάλυψης επιτήρησης μέχρι 250 χιλιόμετρα.Τόσο οι αναδιπλούμενοι εκτοξευτές όσο και η χρήση συνθετικών υλικών στην υπερκατασκευή του σκάφους φαίνεται να βοηθούν στην μείωση του συνολικού RCS του σκάφους.

Aς σημειωθεί οτι το Πακιστάν επιδιώκει την προμήθεια των FACs για την προστασία του Γκουαντάρ που είναι ενα νέο λιμάνι βαθέων υδάτων μεγάλης οικονομικής, βιομηχανικής και ενεργειακής σημασίας για το Πακιστάν.Θεωρείται οτι το Πακιστανικό Ναυτικό θα χρησιμοποιήσει τα FACs για περιπολία με στόχο την απαγόρευση και την αποτροπή θαλάσσιων εγκληματικών δραστηριοτήτων,όπως η διακίνηση και η πειρατεία.Ωστόσο, η συμπερίληψη της ικανότητας κρούσης με anti-ship βλήματα δείχνει ότι τα σκάφη θα έχουν και ρόλο άρνησης πρόσβασης και  άρνησης περιοχής (A2 / AD) σε καιρό πολέμου.


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger