Ο Ταγίπ Ερντογάν ανήγγειλε την πλήρη κατάρρευση της ενταξιακής πορείας της χώρας του, στην Ε.Ε. Το δήλωσε ο ίδιος σε συνέλευση εκπροσώπων του ΝΑΤΟ. 

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «η Τουρκία θα επιδιώξει την ένταξη της στο σύμφωνο της Σαγκάης», ήτοι σημαίνει αλλαγή γεωστρατηγικής κατεύθυνσης.

Αξίζει να σημειώσουμε πως από χθες όλα τα τουρκικά ΜΜΕ κάνουν εκτενέστατες αναφορές στο Σύμφωνο της Σαγκάης που είναι ρωσοκινεζικής επιρροής. Φυσικά μένει να δούμε πως θα κινηθεί το Σύμφωνο αυτό και κατά πόσο όντως θα υπάρξει συμμετοχή (de facto συμμετοχή) σε αυτό.

Σήμερα όλες οι τουρκικές εφημερίδες επιτίθενται στην Ε.Ε κάνοντας λόγο για πεντηκονταετή κοροϊδία της Τουρκίας, που συνεχώς βάζει προσκόμματα στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Φυσικά κανένας λόγος δε γίνεται για τα προαπαιτούμενα που η Τουρκία δεν εφαρμόζει.

Ειδικότερα τον τελευταίο καιρό ο Ερντογάν επιθυμεί την επαναφορά της Θανατικής Ποινής, καταστέλλει την Ελευθεροτυπία, ακόμα και νόμο που είναι υπέρ της παιδεραστίας ψήφισε. Για να αποφύγει λοιπόν την επίθεση των Ευρωπαίων, πέρασε ο ίδιος στην επίθεση.

Η εξέλιξη όμως αυτή θα επιφέρει και αλλαγές στα ελληνοτουρκικά. Ο Ερντογάν πια δεν έχει κανένα λόγο να δείχνει, έστω, την ελάχιστη αυτοσυγκράτηση στο Αιγαίο. Συνυπολογίστε και τα F-35 που θα παραλάβει σε λίγους μήνες…


Καταλαβαίνετε τι έχουμε να ζήσουμε…


ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger