Η ολιγόλεπτη καθυστέρηση της αντιπροέδρου της τουρκικής βουλής σε αεροδρόμιο της Γερμανίας,  προκάλεσε την οργή της Άγκυρας και του ίδιου του Ερντογάν. Νωρίτερα σήμερα, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Γερμανό πρέσβη στην Άγκυρα για να δώσει εξηγήσεις για το περιστατικό. 

Το επεισόδιο ξεκίνησε όταν  υπεύθυνοι του αεροδρομίου της Κολωνίας καθυστέρησαν την Αισενούρ Μπαχτεσκαπιλί λόγω κάποιου προβλήματος με το διαβατήριό της. «Δέχεστε και φιλοξενείτε τρομοκράτες αλλά αναγκάζεται την αντιπρόεδρο της Βουλής αυτής της χώρας να περιμένει με τις ώρες στο αεροδρόμιο. Δεν θα έπρεπε να κάνουμε το ίδιο και σε αυτούς; Και μετά λένε τον Ερντογάν δικτάτορα» είπε οργισμένος ο Τούρκος Πρόεδρος, ο οποίος απείλησε με αντίποινα το Βερολίνο εάν οι υπάλληλοι του αεροδρομίου που εμπλέκονται στο επεισόδιο δεν κληθούν για εξηγήσεις.
«Η Τουρκία θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε αντίποινα εάν δεν γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες» είπε, και συνέχισε: «Πολλοί τρομοκράτες κυκλοφορούν άνετα στην Ευρώπη παρότι η Τουρκία έχει απαιτήσει την έκδοσή τους».
Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ισχυρίζεται ότι η πολιτικός έχασε το διπλωματικό της διαβατήριο στη Γερμανία και έλαβε ένα προσωρινό από το τουρκικό προξενείο στην Κολωνία. Η αστυνομία, όμως, δεν της επέτρεψε να ταξιδέψει με αυτό το έγγραφο με αποτέλεσμα να κρατηθεί για μερικές ώρες στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου.
«Δεν δέχονταν το προσωρινό διαβατήριο. Παρότι τους είπα ότι είναι η αντιπρόεδρος της τουρκικής βουλής και βουλευτής εκείνοι μου απάντησαν ότι “αυτό δεν μας ενδιαφέρει”. Τότε πήγαν εμένα και την αδελφή μου στο αστυνομικό τμήμα του αεροδρομίου όπου μας κράτησαν για 45 λεπτά παρότι τους είπαμε ότι θα χάναμε το αεροπλάνο. Ήμουν έξαλλη. “Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή σας Ένωση; Δεν θέλουμε τέτοια Ε.Ε” τους φώναξα και αυτοί με απείλησαν για να σωπάσω» είπε η ίδια η βουλευτής, περιγράφοντας το περιστατικό.

ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger