O Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν φαίνεται πως απασχολεί για ακόμα μία φορά την παγκόσμια κοινή γνώμη αυτή τη φορά με τις διώξεις των στρατιωτικών του αποτυχημένου πραξικοπήματος να φτάνουν και σε τούρκους αξιωματικούς του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Άγκυρα τους ζητά να επιστρέψουν και έπειτα τους φυλακίζει και μάλιστα ο τούρκος πρόεδρος τους αποκαλεί ‘’στρατιώτες τρομοκράτες’’.Οι περισσότεροι από τους Τούρκους Νατοϊκούς αξιωματικούς έχουν κάνει ανώτερες σπουδές σε μεγάλα αμερικανικά πανεπιστήμια ενώ έχουν συμμετάσχει σε πολλές νατοϊκές ασκήσεις και τονίζουν πως ουδεμία σχέση είχαν με το πραξικόπημα.

Να σημειωθεί όμως πως παρά τα όσα δηλώνουν τα ονόματά τους βρίσκονται σε 20 λίστες με άλλους «υπόπτους» και με ένα έγγραφο η Τουρκία τους ζητά να παραδώσουν το νατοϊκό και διπλωματικό διαβατήριο και να επιστρέψουν στην Τουρκία σε διάστημα τριών ημερών ή ακόμη νωρίτερα.

Τούρκος αξιωματικός στο ΝΑΤΟ δήλωσε«Στην αρχή σκεφτήκαμε να υπακούσουμε, να επιστρέψουμε στην Τουρκία και να δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αθωότητά μας.

Αρχίσαμε λοιπόν να αποχαιρετούμε τους συναδέλφους μας. Αλλά στη συνέχεια ακούσαμε ότι 17 από τους συναδέλφους μας που γύρισαν συνελήφθησαν, και έτσι σκεφτήκαμε ότι είναι καλύτερα να μείνουμε».

ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger