Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Το πόσο όμως πραγματικοί φίλοι είναι θα το δούμε στην εξέλιξη των πραγμάτων. Όμως το παραπάνω γεγονός δεν συνιστά σενάριο επιστημονικής φαντασίας αλλά το επιστέγασμα της ρωσικής αεροδιαστημικής.

«Άκρως απόρρητο υπερηχητικό με τον κωδικό U-71: Από τη Ρωσία στη Νέα Υόρκη μέσα σε 40 λεπτά»


«Αυτό το άκρως απόρρητο αεροσκάφος , γνωστό και ως U-71, είναι μέρος του Έργου 4202 του ρωσικού προγράμματος πυραύλων . Υπάρχουν πολύ λίγες πληροφορίες για το αεροσκάφος αυτό.

Υποθετικά, το αεροσκάφος μπορεί να αναπτύξει ταχύτητες έως 11.000 χιλιομέτρων ανά ώρα.

Αυτό το αεροσκάφος ανεμοπλάνο είναι υπερ-ευέλικτο και ικανό να εισέρχεται κοντά στο διαστημικό χώρο.

«Η κούρσα εξοπλισμών στο τέλος του περασμένου αιώνα, έδωσε την ευκαιρία στη χώρα μας να ξεπεράσει τις χώρες του ΝΑΤΟ σε θέματα ανάπτυξης της αμυντικής βιομηχανίας και να δημιουργήσει όπλα τέταρτης γενιάς», δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντμίτρι Rogozin.

Τώρα όμως έχουμε όπλα πέμπτης γενιάς που με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, είχαν κολλήσει στο επίπεδο των γραφείων σχεδιασμού.

Τώρα ξεκόλλησαν.

Το τρέχον έργο της αμυντικής βιομηχανίας μας είναι να ενισχύσουμε τα όπλα πέμπτης γενιάς και να πάμε ένα βήμα προς το μέλλον δηλ, να εργαστούμε για την έκτη και την έβδομη γενιά. Έχουμε ήδη τέτοιες εξελίξεις, και είναι πολύ επιτυχημένες, μάλιστα αυτά είναι απολύτως νέα και μερικές φορές απρόβλεπτα όπλα «, δήλωσε ο αξιωματούχος.


Πιθανώς ο κ Rogozin μίλησε για το υπερηχητικό αεροσκάφος – το U-71ικανό να μεταφέρει πυρηνική κεφαλή.

Οι πληροφορίες σχετικά με το έργο αυτό διέρρευσαν τον Φεβρουάριο του 2015.

Αξιωματούχοι του Πενταγώνου παραδέχθηκαν ότι το νέο ρωσικό όπλο θα καταστρέψει το σχέδιο τους για το περιβόητο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας γύρω από τη Ρωσία.

Το U-71 είναι ένα υπερηχητικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με ηλεκτρονικά συστήματα πολέμου. Θα είναι σε θέση να πετάξει στις ΗΠΑ μέσα σε λίγα λεπτά και να απενεργοποιήσετε όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα Ραντάρ.

Σύμφωνα με το ΝΑΤΟ, έως και 24 τέτοια υπερηχητικά αεροσκάφη είναι πιθανό να αναπτυχθούν από το 2020 μέχρι το 2025 σε ένα από τα συντάγματα του τμήματος πυραύλων των Ρωσικών Στρατιωτικών επιχειρήσεων Διαστήματος στην περιοχή του Όρενμπουργκ.

Από αυτήν την περιοχή, ένα U-71 θα είναι σε θέση να φθάσει στην Ουάσιγκτον σε 45-50 λεπτά, στην Νέα Υόρκη σε 40 λεπτά και στο Λονδίνο σε 20 λεπτά. Θα είναι μάλιστα αδύνατον κάποιος να εντοπίσει το στίγμα της διαδρομής ενός τέτοιου αεροπλάνου.

Τέτοια Ρωσικά υπερηχητικά οχήματα θα παίξουν τον ρόλο τους σαν νέα ατού στις συνομιλίες με την Ουάσιγκτον. Διότι ένα τέτοιο όπλο φοβίζει το Πεντάγωνο.» Andrei Terentyev National Journal



Συνιστάται όμως ψυχραιμία στους ισχυρούς.

Οι εξελίξεις τρέχουν πιο γρήγορα από το νέο υπερηχητικό της πέμπτης γενιάς.

Την ανθρωπότητα φαίνεται ότι ετοιμάζονται σύντομα να την κάψουνε με ότι έχουν τώρα ώστε μετά να μην χρειάζονται οπλικά συστήματα έκτης και έβδομης γενιάς. Τότε όλα αυτά θα φαντάζουν άχρηστα και στην θέση τους θα απαιτούνται «πολιτισμικά συστήματα ανθρωπιάς»

Με πίστη και ελπίδα

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας



πηγή
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger