Η σμίξει της δυναστείας των Παλαιολόγων του Βυζαντίου μέσα από την δυναστεία των Τσάρων της Ρωσίας υπήρξε μια σημαντική ένωση των αδερφών λαών της Ελλάδος και της Ρωσίας.

Αλλά ας δούμε την ιστορική εξέλιξη των γεγονότων μετά την Άλωση της Πόλης...

Η ανιψιά  του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου Κωνσταντίνου ΙΑ', Ζωή ή Σοφία Παλαιολογίνα ,  υπήρξε η  δεύτερη σύζυγος του Ιβάν Γ' της Ρωσίας. Ήταν θυγατέρα του Θωμά Παλαιολόγου (ο νεωτέρος από τα έξι τέκνα του αυτοκράτορα Μανουήλ Β΄ Παλαιολόγου) και της Αικατερίνης Ζακκαρία (κόρη του πρίγκιπα Κεντυρίωνα Ζακκαρία της Αχαΐας), βαφτίσθηκε στο Μυστρά και πήρε το όνομα Ζωή.

 Η ιδέα του Ανδρέα Παλαιολόγου προς τον Ιβάν Γ΄ να χρισθεί καίσαρας, βρήκε την αποδοχή του τελευταίου, κι έτσι από την παραφθορά του λατινικού caesar, προήλθε και το μετέπειτα τσάρος.

Στην Ρωσία ακολούθησαν την ακολούθησε πλήθος εκπεσόντων αρχόντων της άλλοτε κραταιάς Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, οι οποίοι εκρωσίσθηκαν και κατέλαβαν υψηλά αξιώματα στη ρωσική διοίκηση.

Έτσι, ο πρωτότοκος Βασίλι Γ΄ έμελλε να γίνει ο διάδοχος του Ιβάν μετά από σκληρό αγώνα της μητέρας του Σοφίας, ακολούθησε ο Εγγονός της ήταν ο Ιβάν Δ' της Ρωσίας (ο Τρομερός). 

Ο σύζυγός της Ιβάν Γ΄ ήταν ο πρώτος στη ρωσική ιστορία που ονομάσθηκε Μέγας, λόγω του έργου που πραγματοποίησε συνεπικουρούμενος από τη Σοφία Παλαιολογίνα.

Ας δούμε τώρα την σχέση της Ρώσικης Μονής Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος με την δυναστεία των Παλαιολόγων πολύ πριν την Άλωση της Πόλης...

Δείτε παρακάτω τα αποκαλυπτικά βίντεο:



Παρακάτω δείτε τον πραγματικό Πούτιν που παρουσιάζεται μόνο στην συγκεκριμένη μονή του Άγιου Όρους:




Ιδρύθηκε στις αρχές του 11ου αι., αρχικά στη θέση Παλαιομονάστηρο. Πυρπολήθηκε τον 13ο αι. και στη συνέχεια τέθηκε υπό την προστασία των Σέρβων Βασιλέων. Από τον 14o αι. ονομάζεται σε έγγραφα Μονή των Ρώσων. Τον 17ο αι. περιέπεσε σε παρακμή. Το σημερινό μοναστήρι χτίστηκε το 1765.

Η Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος του Αγίου Όρους, με τα εντυπωσιακά κτίρια, αποτελεί πνευματικό φάρο και σημαντικό προσκύνημα για όλο τον ρωσικό κόσμο.

Είναι κτισμένη σε ένα ορμίσκο, μεταξύ της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος και του λιμανιού της Δάφνης και είναι αφιερωμένη στον ομώνυμο Άγιο. Η μονή δίνει την εντύπωση μικρής πολιτείας με τις πολλές και πολυόροφες οικοδομές και τους ψηλούς τρούλους των ναών.


Το νέο Καθολικό κτίστηκε λίγο πριν το 1821 και έχει τοιχογραφίες ρωσικής τέχνης. Η μονή έχει 15 παρεκκλήσια και 5 κελλιά, 2 από τα οποία είναι στις Καρυές. Έχει επίσης το μετόχι της Χρωμίτσας, την Σκήτη του Ξυλουργού ή της Θεοτόκου, την Νέα Θηβαϊδα και το λεγόμενο Παλαιομονάστηρο.

Το 13ο αι. η μονή καίγεται και την ανακατασκευή της ενισχύουν οικονομικά ο Ανδρόνικος Β΄ Παλαιολόγος και Σέρβοι ηγεμόνες. Οι μοναχοί είναι Έλληνες και Ρώσοι, οι οποίοι μετά το 1497 υπερτερούν αριθμητικά. Το 18ο αι. η μονή επανέρχεται σε ελληνικά χέρια για να επικρατήσουν ξανά οι Ρώσοι το 1875.

Στα μέσα του 18ου αιώνα τη μονή την είχαν οι Έλληνες. Λίγο αργότερα οι μοναχοί την εγκατέλειψαν οριστικά κι ήρθαν κοντά στη θάλασσα στο μέρος που ο Ιερισσού Χριστόφορος είχε κτίσει το 1667 το μικρό εκκλησάκι της Αναστάσεως του Χριστού. Εκεί ίδρυσαν τη νέα μονή με την επωνυμία Ρούσικο (1765).

Στη μονή φυλάσσονται πολλές φορητές εικόνες και ένα πλήθος κειμηλίων και αμφίων. Η βιβλιοθήκη της μονής περιέχει 1320 ελληνικά χειρόγραφα, 60 σλάβικα και πάνω από 20.000 βιβλία, ελληνικά και ρώσικα.

Στη μονή υπάρχει η μεγαλύτερη καμπάνα στα Βαλκάνια. Βρίσκεται στον πρώτο όροφο του κωδωνοστασίου πάνω από την Τράπεζα. Το βάρος της είναι 13 τόνοι, η διάμετρος της 2,70 μ και η περιφέρειά της 8.71μ. Για την κρούση της απαιτούνται δύο μοναχοί.

Εδώ μόνασε ο Ρώσος άγιος του 20ου αιώνα, Όσιος Σιλουανός ο Αθωνίτης. Στη μονή σήμερα είναι εγκατεστημένη αδελφότητα δεκάδων Ρώσων μοναχών.
(Πηγές: http://www.monastiria.gr  , http://www.panorama-spa-hotel.gr)


Το 2014 η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να διαθέσει το υπέρογκο ποσό των 30 εκατ. δολαρίων για την αποκατάσταση της Μονής.

Τη δήλωση έκανε ο πρωθυπουργός της Ρωσίας κ. Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, όπως είχε μεταδώσει  το πρακτορείο Ria Novosti και μετέφερε στα ελληνικά η romfea.gr. Μάλιστα ο πρωθυπουργός θα επιβλέπει ο ίδιος την επισκευή των μοναστηριακών κτιρίων κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών. 

Ενώ όλες οι εργασίες προγραμματίστηκαν να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2016, όταν και θα εορταστούν τα 1.000 χρόνια από την ίδρυσής της Μονής.

Όπως και το παραπάνω γεγονός έγινε με την επίσκεψη Πούτιν στις 28 Μάιου 2016. Όπου ο ΜΕΓΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ως οραματιστής πια του ΝΕΟΥ ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ ΚΑΘΙΣΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟ ΣΤΟΝ ΕΠΙΣΚΟΠΙΚΟ ΘΡΟΝΟ. 

Εκεί ο αληθινός Πούτιν παρουσιάστηκε και όχι κάποιος σωσίας όπως συνηθίζεται...


Παρατηρούμε, λοιπόν, την συνέχιση των Παλαιολόγων μέσα από την άμεση Πνευματική σύνδεση της Ρωσίας με την Ιερά Μόνη του Αγίου Παντελεήμονος στο Άγιον Όρος.

Ωστόσο, αν ανατρέξουμε τι έγινε την στιγμή της Άλωσης με τον τελευταίο Αυτοκράτορα. Όλοι οι ιστορικοί της Άλωσης δίνουν ισάξιο βάθος με την κινδυνεύουσα Πόλη, στον κεντρικό ήρωα της τον Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Ο Φραντζής , ο Δούκας, ακόμη και ο βιογράφος και υμνογράφος , του Πορθητή, ο Κριτόβουλος, μιλούν με θαυμασμό  για τον τελευταίο αυτοκράτορα του Γένους…

Κανένας δεν τον αναγνώρισε νεκρό. Κανένας δεν ξέρει που είναι ακριβώς ο τάφος του,αλλά ούτε μπορούσε να πεθάνει, πριν την λύτρωση.

Οι τελευταίες στιγμές του Αυτοκράτορα μετουσιώθηκαν στην λειτουργία που δεν τέλειωσε ποτέ και, έγιναν παρακαταθήκη ιερή για κάθε Έλληνα. 

Από την άλλη, σύμφωνα με τον θρύλο,  την στιγμή της εισόδου των κατακτητών στην Αγιά Σοφιά, σύμφωνα με το Μύθο τελούνταν η Θεία Λειτουργία. Ο ιερέας βλέποντας τους Τούρκους να εισβάλουν στο Ναό και θέλοντας να σώσει από τη βεβήλωση τον ιερό άρτο και το πολύτιμο Αίμα του Χριστού, ανέβηκε στον άμβωνα κρατώντας το Άγιο Δισκοπότηρο κι εξαφανίστηκε από μια μικρή πόρτα. Την έκλεισε πίσω του, αλλά οι Τούρκοι τον είχαν δει κι έτρεξαν να τον προφτάσουν. 

Φθάνοντας στο σημείο που θα έπρεπε να βρίσκεται η πόρτα, ξαφνιάστηκαν γιατί δεν είδαν παρά μόνο μια γυμνή, λεία επιφάνεια χωρίς το παραμικρό σημάδι ανοίγματος. Αγριεμένοι, προσπάθησαν να γκρεμίσουν τον τοίχο, αλλά έσπασαν τα όπλα τους, χωρίς να καταφέρουν τίποτε!

Τα μυστήρια είναι ότι το πτώμα  του Αυτοκράτορα δεν βρέθηκε σαν να χάθηκε ξαφνικά, ενώ ο ιερέας με το ΑΓΙΟ ΔΙΣΚΟΠΟΤΗΡΟ στα χέρια εξαφανίστηκε από μια μικρή πόρτα.

Οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια ψάχνουν κάτω από την ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, όπως βλέπουμε στο παρακάτω βίντεο:


Μυστηριώδη τούνελ ανακαλύπτονται και έχουν αφήσει άφωνους τους Τούρκους!

Πληροφορίες που σίγουρα μελλοντικά θα επιβεβαιωθούν αναφέρουν ότι:

Ο Κωσταντίνος ΙΑ Παλαιολόγος κατά την Άλωση, αν και τραυματισμένος γλιτώνει και από ένα μυστικό τούνελ βγαίνει κοντά στην Θάλασσα από την πλευρά της σημερινής Σεβαστούπολης και με βάρκα περνά απέναντι...



Ακόμη ο ιερέας σαν από θαύμα διαχτινίστηκε αστραπιαία με το Ιερό Δισκοπότηρο στα χέρια και, βρέθηκε στο Άγιον Όρος κοντά στην Ιερά Μονή του Αγίου Παντελεήμονος....

Το Ιερόν αυτό Δισκοπότηρο έχει μια μυστική ιδιότητα που αφορά μελλοντικές προβλέψεις με την Χάρη του Θεού. Αρμόδιοι για αυτό είναι οι Γεροντάδες της Ιεράς Μονής του Αγίου Παντελεήμονος...

Οι συνεχιστές της Τσαρικής δυναστείας βρίσκονται σήμερα στα ινία της Ρωσίας με πρωτοπόρο τον Πούτιν, που έχει Πνευματική καθοδήγηση από το Άγιον Όρος. Εκεί υπάρχουν καταγεγράμμενα 
τα μελλούμενα και η μεγαλύτερη Πνευματική αντίσταση της Νέας Τάξης Πραγμάτων...

Πρώτη δημοσίευση του παρόντος άρθρου έγινε από το Blog των μεγάλων αποκαλύψεων ΙΩΚΗ, στις 2 Ιουνίου 2016..  ΕΔΩ  και, στις 10 Ιουνίου 2016 ... ΕΔΩ  
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger