Πριν ακόμη καταλαγιάσει το θέμα με τους νεοσύλλεκτους που φωτογραφήθηκαν στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων Μεσολογγίου, να σχηματίζουν με τα χέρια τους τον «αλβανικό αετό», μια νέα ανάλογη φωτογραφία εντοπίστηκε σήμερα σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Σε αυτήν απεικονίζεται στρατιώτης, ο οποίος εκτελεί καθήκοντα ένιοπλης φρούρησης εγκαταστάσεων μονάδας του Στρατού Ξηράς, να σχηματίζει με τα χέρια του το ίδιο ακριβώς σύνθημα αλβανικού αλυτρωτισμού, προκαλώντας πλέον πολύ σοβαρά ερωτηματικά για το κατά πόσον το φαινόμενο είναι μεμονωμένο ή έχει λάβει εκτάσεις που μέχρι σήμερα δεν είχαν γίνει αντιληπτές από την ηγεσία. 

Η νέα προκλητική φωτογραφία δεν είναι σαφές που και πότε έχει ληφθεί, ούτε αν αποτελεί προιόν φωτομοντάζ. Πάντως αν είναι αυθεντική, είναι ξεκάθαρο ότι πρόκειται για μονάδα πρώτης γραμμής, καθώς διακρίνονται πίσω από τον εικονιζόμενο στρατιώτη, εγκαταστάσεις φύλαξης οχημάτων – πιθανώς Τεθωρακισμένων - αρμάτων μάχης που υπάρχουν σε μονάδες στον Έβρο. 




Από τα παραπάνω προκύπτει ότι ο στρατιώτης ο οποίος εκτελεί καθήκοντα φύλαξης, προέβη στην παραπάνω ενέργεια σε απροσδιόριστο χρόνο, ενώ βρισκόταν μόνος του εκτός άμεσης επιτήρησης ανώτερων (όπως είναι απολύτως φυσικό σε ανάλογες περιπτώσεις αφού οι σκοποί μένουν μόνοι ή σε ζεύγη σε συγκεκριμένα σημεία φύλαξης) ενώ προφανώς υπάρχει και δεύτερο άτομο (πιθανότατα στρατεύσιμος συνάδελφος του) που έκανε τη λήψη της φωτογραφίας.


Η διερεύνηση της προέλευσης αυτής φωτογραφίας είναι λογικό ότι θα απασχολήσει άμεσα τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ, προκειμένου να διαπιστωθεί ποιος, που και πότε προχώρησε στην λήψη και δημοσίευση της.

Πάντως με δεδομένο το γεγονός ότι η χρήση κινητών τηλεφώνων με κάμερα είναι πλέον στην εποχή μας ευρέως διαδεδομένη (και κατά συνέπεια και σε στρατιώτες μονάδων), η αντιμετώπιση του ζητήματος δεν θα πρέπει να είναι απλώς η εξάντληση της αυστηρότητας με πειθαρχικές ευθύνες εντός της μονάδας. Η τακτική αυτή είναι επιφανειακή και δεν αντιμετωπίζει το πρόβλημα στην ουσία του. Και αυτό διότι δεν είναι φυσικά δυνατόν να αναμένει κανείς ότι ο κάθε διοικητής/υπο/δκτης Λοχαγός, μέχρι και το διμοιρίτη μπορούν να γνωρίζουν πότε και που κάποιος τραβάει μια φωτογραφία με το κινητό του. 

Αντιθέτως επιβάλλεται ευρύτερη ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ των κριτηρίων με τα οποία στρατεύσιμοι επιλέγονται για θέσεις ευθύνης όπως η ένοπλη υπηρεσία κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής θητείας τους και ακολούθως να δοθούν νέες κατευθύνσεις από το ΓΕΣ για την αντιμετώπιση του εξαιρετικά δυσάρεστου αυτού φαινομένου.

Επιπλέον οι προβλεπόμενες ποινές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα ΑΥΣΤΗΡΕΣ (και όχι απλά ποινές-χάδια) προκειμένου ανάλογοι επιτήδειοι που επιδιώκουν να επαναλάβουν ανάλογες λήψεις να αποθαρρύνονται. Θέση που άλλωστε υποστηρίζει όπως δήλωσε και ο ίδιος ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.


πηγή: onalert,stoxos
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger