Τελικά το τουρκικό πλοίο που είχε προσαράξει στη Βόρεια Κω, «ξεκόλλησε» μετά από 75 περίπου λεπτά και κατευθύνθηκε προς τα τουρκικά χωρικά ύδατα, συνοδεία σκάφους του ελληνικού λιμενικού σώματος.Πρόκειται για το πλοίο «Ιμπραήμ Τσεσμίρ» με τουρκική σημαία και πλήρωμα 40 ατόμων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το τουρκικό πλοίο μεταφέρει ατσάλι.


Σύμπτωση, ανικανότητα ή σκόπιμη ενέργεια; Προς το τελευταίο συγκλίνουν οι αρμόδιες ελληνικές αρχές καθώς στην Κω προσάραξε και νέο τουρκικό «εμπορικό» πλοίο μήκους 110 μέτρων πριν από λίγη ώρα.


Μεγάλη εντύπωση προκαλεί η χρονική στιγμή.


Με τη χρήση ανυψωτικών μπαλονιών επιτεύχθηκε η αποκόλληση του τουρκικού πλοίου «ALCATRAS» σημαίας Τουρκίας, που στις 26/12/2016, είχε προσαράξει λόγω βλάβης του πηδαλίου του σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την ακτή Λάμπη της Κω.


Το νέο τουρκικό πλοίο «κόλλησε» στην ίδια ακριβώς περιοχή που στις 26 Δεκεμβρίου είχε προσαράξει ακόμη ένα τουρκικό πλοίο, το «Alcatras» το οποίο όπως διαπιστώθηκε μετέφερε οπλικό σύστημα.


Η σημερινή προσάραξη του τουρκικού πλοίου, δεύτερη σε διάστημα δεκατριών ημερών στην ίδια περιοχή της Κω, έχει δημιουργήσει προβληματισμό στις αρμόδιες ελληνικές αρχές.


 Οι αρμόδιες υπηρεσίες προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν αν πρόκειται για σύμπτωση που επαναλαμβάνεται, για λάθος χειρισμό των μελών του πληρώματος ή για μια ενέργεια που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σκόπιμη και να υποκρύπτει κάτι άλλο. Eίναι πολύ πιθανόν η Τουρκία να επεδίωκε θερμό επεισόδιο τύπου Ιμίων με το πρώτο πλοίο που προσάραξε αλλά στη συνέχεια να μην της βγήκε …


Να υπενθυμίσουμε ότι στο ίδιο σημείο είχε προσαράξει το 1996 και η τουρκική φρεγάτα Γιαβούζ.ΠΗΓΗ

   ΠΗΓΗ

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger