Σεισμός 7,2 βαθμών ταρακούνησε τα νησιά Φίτζι σκορπώντας τον τρόμο, τρέποντας τους κατοίκους σε φυγή από τα σπίτια τους. Χιλιάδες βρήκαν καταφύγιο στις ακτές...

Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε στις 10:52 π.μ. (12:52 π.μ. ώρα Ελλάδας σήμερα), είχε επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 280 χλμ νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας του Φίτζι, Σούβα, σε ρηχό εστιακό βάθος (15 χλμ), ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Δεν υπήρξαν αναφορές ακόμη για καταστροφές ή θύματα.

Νωρίτερα το γραφείο φυσικών καταστροφών του Φίτζι είχε εκδόσει προειδοποίηση για τσουνάμι μετά από τον ισχυρό υποθαλάσσιο σεισμό, προκαλώντας γενικές εκκενώσεις κτιρίων και κυκλοφοριακό χάος.

"Ο σεισμός δημιούργησε αρκετό πανικό, υπάρχουν αυτοκίνητα που περιμένουν στην ουρά ενώ καταφεύγουν σε ψηλότερο έδαφος", είπε τηλεφωνικά στο πρακτορείο Reuters ο διευθυντής της οργάνωσης Oxfam στο Φίτζι, Γιοβέζα Σαλαντόκα, από τη Σούβα.

Η Κορίν Άμπλερ, υπάλληλος του Ερυθρού Σταυρού στη Σούβα, έγραψε στο Twitter ότι όλο το προσωπικό του Ερυθρού Σταυρού και οι περισσότεροι στην πρωτεύουσα "πηγαίνουν σε ψηλότερο έδαφος".

Μετά τον σεισμό υπήρξαν τουλάχιστον δύο μετασεισμοί άνω των 5 βαθμών.

Το κέντρο προειδοποίησης ακύρωσε την προειδοποίηση κινδύνου από τσουνάμι μία ώρα μετά τον πρώτο σεισμό.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για τα γειτονικά νησιωτικά έθνη Βανουάτου και Νέας Καληδονίας, είπαν οι αρχές. 


ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger