Πίσω από τη νέα Τουρκική προκλητικότητα, που είναι εμφανές ότι οφείλεται και στα εσωτερικά αδιέξοδα και ήττες του Ερντογάν σε όλα τα πολεμικά πεδία που έχει ανοίξει στα σύνορα του, το ερώτημα για το σύνολο της ελληνικής πολιτικής ηγεσίας, είναι αν από το 1996 έχει υπογραφεί κάτι που δεν γνωρίζει ο ελληνικός λαός, για το καθεστώς των Ιμίων.

Αν όχι, τότε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα πρέπει να ασκηθούν ανά πάσα στιγμή, αν όμως συμβαίνει κάτι άλλο, θα πρέπει να το μάθουμε και να αποδοθούν ευθύνες σε όσους τυχόν έχουν κάνει τέτοιες σοβαρές υποχωρήσεις. 

Αυτά δηλώνει στον 9.84 ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, σημειώνοντας ότι μόνο ξένη δύναμη ως «προβοκάτορας» θα ήθελε κλιμάκωση της κρίσης στο Αιγαίο. 






Και σαν να μην έφθαναν οι αισχρές κινήσεις των Τούρκων έχουμε και ύποπτα παιχνίδια κατασκοπείας τους  κατά της χώρας μας.

Σύμφωνα με την Ελληνική Ακτοφυλακή, το υπό τουρκική σημαία πλοίο "MAKBULE ANA" ξεκίνησε από το λιμάνι της Νικομήδειας με 3600 τόνους φύλλα αλουμινίου για το λιμάνι της Ελευσίνας. 

Ο δίαυλος της Σαλαμίνας ελέγχεται από το πολεμικό Ναυτικό. Όλα τα πλοία ενημερώνουν για την διέλευσή τους την ειδική υπηρεσία του ναυστάθμου, ώστε να λάβουν άδεια διάπλου. 

Το τουρκικό πλοίο έφτασε στο Πέραμα και από εκεί συνέχισε για το λιμάνι της Ελευσίνας. 
Δεν υπάρχει ναυτικός που να μην γνωρίζει ότι ο δίαυλος της Σαλαμίνας είναι στρατιωτική περιοχή.

Ωστόσο, ο Τούρκος προκλητικά παραδέχθηκε ότι έβγαζε φωτογραφίες.... πολεμικά σκάφη και εγκαταστάσεις!

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger