Στο «κόκκινο» παραμένει η ένταση στο Ανατολικό Αιγαίο, με τα τουρκικά ΜΜΕ να κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους ωστε να τροφοδοτούν την ένταση με τακτικές παραπληροφόρησης!

Σύμφωνα με το crashonline.gr ,  πηγές του ΓΕΕΘΑ αναφέρουν ότι το επίμαχο που μετέδιδαν το μεσημέρι της Τρίτη τουρκικά μέσα, το οποίο παρουσιάζει σκάφη της τουρκικής ακτοφυλακής στα Ίμια, αποτελεί προϊόν μοντάζ. Ειδικότερα σε ό, τι αφορά το βίντεο πράγματι διακρίνεται αρχικά η περιοχή των Ιμίων. Όμως στη συνέχεια το τουρκικό σκάφος φαίνεται να προσεγγίζει νησίδες που μορφολογικά δεν μοιάζουν με καμία από τις δύο βραχονησίδες Ίμια.

Στο τέλος του βίντεου που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις γίνεται αντιληπτό ότι η κάμερα περιορίζεται σε συγκεκριμένο σημείο και δεν «ανεβαίνει», προκειμένου να μην φανεί στο υπόβαθρο ο περιβάλλον χώρος.

Ωστοσο διακρίνεται για ελάχιστο χρόνο, στο πίσω μέρος ένας ορεινός όγκος ο οποίος δεν προσομοιάζει την πραγματική οπτική γωνία σε καμία από τις δύο βραχονησίδες των Ιμίων.

Το περιστατικό αυτό διαψεύδει από μεριάς του το Λιμενικό, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση: «Με αφορμή οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο) που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδες αναφορικά με προσέγγιση τουρκικής ακταιωρού σήμερα το πρωί στα Ίμια, από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής γνωρίζεται ότι δεν διαπιστώθηκε κάτι τέτοιο, ενώ στην περιοχή βρίσκεται συνεχώς περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Hurriyet, πλοιάριο της τουρκικής ακτοφυλακής «έδεσε» ανάμεσα στις δύο βραχονησίδες των Ιμίων και πραγματτοποίησε ερευνες στη βραχονησίδα

Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ, το πλοιάριο, στο οποίο επέβαιναν 5 Τούκοι αξιωματικοί, έμεινε ακίνητο για δέκα λεπτά και έπειτα 5-6 αξιωματικοί άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο.

Σύμφωνα πάντα με την Hurriyet, ένα ελληνικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού βρισκόταν σε απόσταση ενός μιλίου από την το τουρκικό πλοιάριο, δηλαδή από την Καλόλιμνο.

Επίσης αναφέρεται ότι όταν ένα πλοίο 170 μέτρων της τουρκικής εταιρείας “Powership Μαύρη Θάλασσα” με την ονομασία «Yasinbey» πέρασε από την περιοχή των Ιμίων προκάλεσε την κινητοποίηση της ελληνικής ακτοφυλακής. Το ελληνικό σκάφος αναγκάστηκε να επιστρέψει, όταν ξεκίνησε σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να κατευθύνεται προς το μέρος του.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ
Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο.
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger