Μετά την κινεζική οικονομική διείσδυση τώρα όπως γίνεται γνωστό, μεγάλη εξόρμηση προς την πλευρά μας ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο μεγάλος κολοσσός των κινεζικών Medya, ο όμιλος «StarTımes Medya», στοχεύοντας στην κάλυψη του τομέα ενημέρωσης, προβάλλοντας την κινέζικη θέση για κρίσιμα διεθνή θέματα και παράλληλα προωθώντας τις κινεζικές εξαγωγές.


Σύμφωνα με τον υπεύθυνο Διεθνούς Σχεδιασμού του κινεζικού Ομίλου, Wang Jin, ο οποίος έδωσε συνέντευξη στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu Azansı, ο όμιλος που δραστηριοποιείται στο τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πεδίο καθώς και ειδικότερα στον τομέα ενημέρωσης, σκοπεύει να εισέρθει δυναμικά στη ευρύτερη περιοχή μας.

Ήδη ο όμιλος αυτός δραστηριοποιείται σε μια σειρά αφρικανικών χωρών, όπως Κένυα, Νιγηρία, Ουγκάντα, Μοζαμβίκη, ενώ συνεργάζεται με ομίλους των ΜΜΕ στις χώρες Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ, Καναδάς, Γαλλία και Πορτογαλία, όπου προβάλλονται οι κινεζικές θέσεις και οι κινεζικές πολιτιστικές αξίες, κουζίνα κλπ, ενώ προβλέπεται να προβληθούν κινεζικές τηλεοπτικές σειρές και άλλα τηλεοπτικά «προϊόντα» κινεζικής παραγωγής.

Το Πεκίνο, όπως τόνισε ο Wang Jin, δίνει μεγάλη έμφαση στην ενημέρωση και στην λειτουργία των ΜΜΕ, καθώς είναι γνωστό τον μεγάλο ρόλο που παίζουν στην διαμόρφωση της κοινής γνώμης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πηγή: nikosxeiladakis.gr, crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger