Ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνηση εξακολουθεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα στην...

«κυριαρχία του πολιτιστικού και κοινωνικού τομέα» στην Τουρκία, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται στην εξουσία επί 14 χρόνια.

Ο Ερντογάν είπε συγκεκριμένα σήμερα στη Γενική Συνέλευση του Ιδρύματος Ensar στο Κωνσταντινούπολη. «Η πολιτική απόφαση είναι ένα στοιχείο. Η κοινωνική και πολιτισμική διακυβέρνηση είναι ένα άλλο πράγμα εξ ολοκλήρου. Βρισκόμαστε στην εξουσία για 14 χρόνια, αλλά εξακολουθούμε να έχουμε προβλήματα με την κυβέρνηση στον κοινωνικό και τον πολιτιστικό τομέα».

«Φυσικά υπήρξαν ευχάριστες εξελίξεις», ανέφερε, αναφερόμενος στο «αυξανόμενο ενδιαφέρον» σε θρησκευτικές σχολές imam-hatip.


«Η διδασκαλία του Κορανίου και η ζωή του Προφήτη Μωάμεθ σε όλα τα σχολεία είναι ωραία. Αλλά εξακολουθούμε να έχουμε πολλές ελλείψεις στην αύξηση των γενεών που έχουμε ονειρευτεί», δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι αυτός ο στόχος χρειάζεται «δέσμευση, πίστη και συνέχεια».

«Τα εκπαιδευτικά προγράμματα που προετοιμάστηκαν με μια προσεγγιστική συμπεριφορά στους προγόνους και τον πολιτισμό μας σε πολλούς τομείς, από τη γλώσσα μας μέχρι την ιστορία μας, έχουν αλλάξει (από την κυβέρνηση). Σε πολλά μέρη - από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έως τον κινηματογράφο, από την επιστήμη έως την τεχνολογία και το δίκαιο - εξακολουθούν να υπάρχουν άνθρωποι με μυαλά που είναι ξένες στο έθνος μας», δήλωσε ο Ερντογάν.

Πρόκειται για μια ομολογία του Ερντογάν για πλήρη Ισλαμοποίηση της Τουρκίας και την πλήρη αποκοπή της από τα Δυτικά της στοιχεία. Δεν πρόκειται για μια απλή κυβέρνηση, ο Ερντογάν θέλει να κάνει την διακυβέρνησή του ιδεολογία.

Πηγή: voicenews.gr, paratolmosblog.blogspot.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger