Του Άδωνη Κανάριου,

Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι ο άνθρωπος-δαίμονας που τα ξένα ΜΜΕ  παρουσιάζουν;

Στη συνέντευξη που παρέθεσε στον Όλιβερ Στόουν ο Πούτιν αφηγείται το πώς ξεκίνησε την καριέρα του στην KGB to 1975: 

"Εγώ μπήκα στη Νομική σχολή γιατί ήθελα να δουλέψω για την KGB. Από τα μαθητικά μου ακόμη χρόνια, πήγα από μόνος μου στο γραφείο της KGB στο Λένινγκραντ (σημερινή Αγία Πετρούπολη). Και τους ρώτησα τι έπρεπε να κάνω για να δουλέψω για την KGB. Και οι εργαζόμενοι μου απάντησαν ότι έπρεπε να έχω τριτοβάθμια εκπαίδευση και καλή νομική εκπαίδευση".



Ωστόσο, ο ίδιος παραδέχεται ότι εξεπλάγη όταν η ίδια η ΚGB του πρόσφερε εργασία, μόλις αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή.



Παραδέχθηκε επίσης στον Στόουν, ότι είχε δει πολλές ταινίες με θέμα την εν λόγω μυστική υπηρεσία. Όπως αποκάλυψε,  τον ενέπνευσε ιδιαίτερα το σοβιετικής παραγωγής θρίλερ κατασκοπείας «Οι Δεκαεπτά στιγμές της Άνοιξης», στην οποία ο πρωταγωνιστής ήταν πράκτορας της KGB στο Τρίτο Ράϊχ.




Σημειώνεται ότι ο Πούτιν υπηρετούσε ως μυστικός πράκτορας της KGB στη Δρέσδη από το 1985 μέχρι το 1990 και αποσύρθηκε με το βαθμό του αντισυνταγματάρχη από τις τάξεις της,  το 1990.

Ο παραλληλισμός με της δράσης του Βλαντιμίρ Πούτιν ως στέλεχος της KGB στην Ανατολική Γερμανία με τον πρωταγωνιστή της ταινίας καθίσταται αναπόφευκτος.

Ο αδελφός του Βλαντιμήρ Πούτιν



Είναι γνωστό τοις πάσι ότι ο Πούτιν κρατά κρυφά τα στοιχεία των μελών της οικογενείας τους αλλά και της οικογενειακής του κατάστασης γενικότερα.

Αποκάλυψε ότι είχε έναν μεγαλύτερο αδελφό, ονόματι Βίκτωρ, ο οποίος σκοτώθηκε κατά τη μάχη της πολιορκίας του Λενίνγκραντ στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ίδιος  γεννημένος το 1952 δεν τον γνώρισε ποτέ, σίγουρα όμως δεν τον άφησε ανεπηρέαστο ο θάνατος του αδελφού του:

"Εκείνος (ο αδελφός μου) ήταν μικρότερος των τριών ετών. Τότε, για να σωθούν τα παιδιά, τα παιδιά τραβήχτηκαν από τις οικογένειές τους για να τα στηρίξουν, για να σώσουν τη ζωή τους. Αλλά ο αδελφός μου άρρωστησε και πέθανε. Και οι γονείς μας δεν έμαθαν ποτέ πού θάφτηκε"

Μάλιστα, όπως αποκάλυψε,  μόλις πρόσφατα κατάφερε να ανακαλύψει στοιχεία για τον αδελφό του από τα αρχεία του ρωσικού κράτους και να ανακαλύψει που θάφτηκε, κάτι που το είχε θέσει ως στόχο ζωής:

"Πέρυσι ήταν η πρώτη φορά που επισκέφθηκα τον τάφο του. Βρίσκεται θαμμένος στο νεκροταφείο Piskarevskoye στην Αγία Πετρούπολη."

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας μας αποκαλύπτει άγνωστα στοιχεία και για τον πατέρα του τον Βλαδιμίρ, ο οποίος υπηρέτησε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ως μέλος μιας ομάδας ανιχνευτών/σαμποτέρ της NKVD:

"Όταν άρχισε ο πόλεμος, υπηρετούσε σε μια ειδική μονάδα. Υπήρχαν μικρές ομάδες πληροφοριών που αποστέλλονταν στην περιοχή του εχθρού για να εκτελούν διαφορετικές ενέργειες. Στην ομάδα του πατέρα του εντάχθηκαν 20 άτομα και μόνο τέσσερις επέζησαν του πολέμου."

Τι του αρέσει περισσότερο

Αναμφισβήτητα το αγαπημένο χόμπι του Ρώσου προέδρου είναι το  χόκεϋ, το οποίο – όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος - δεν πίστευε ποτέ ότι θα κατορθώσει να μάθει.

el.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger