Όχι απλά τρέμουν αλλά είναι σίγουροι πως θα χτυπήσει αλύπητα η Ελληηνική Αντεπίθεση στον Έβρο. Για αυτό και ψάχνουν απελπισμένα λύσεις και τρόπους ανάσχεσης. 


Ολοκληρώθηκε η κατασκευή της αντιαρματικής τάφρου πλάτους 50 (πενήντα) που διάνοιξε ο τουρκικός Στρατός στην εξέχουσα του Κάραγατς στον Έβρο, το βασικό οχυρωματικό έργο των τουρκικών δυνάμεων που σκοπεύει στην αναχαίτιση της πλημμυρίδας των ελληνικών αρμάτων μάχης και μηχανοκίνητων δυνάμεων, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν στα χέρια των ελληνικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Το έργο υποτίθεται ότι είναι «αντιπλημμυρικό», αλλά η σχεδίαση και το σημείο που εκτελείται, είναι εντελώς άσχετο με έργο πολιτικής προστασίας, αλλά πρόκειται για μία στρατιωτική κατασκευή, η οποία εκτελέστηκε από το Μηχανικό του τουρκικού Στρατού αι όχι από τη νομαρχία της Ανδριανούπολης όπως θα συνέβαινε αν ήταν πολιτικό έργο.

Η εξέχουσα του Κάραγατς, είναι ο μεγαλύτερος θύλακας τουρκικού εδάφους που εισέρχεται στην ελληνική επικράτεια δυτικά του ποταμού Έβρου και έχει συνολική έκταση 22,5 τ.χλμ.

Στο Κάραγατς υπάρχει και η μικρή ομώνυμη τουρκική πόλη, ανατολικά της οποίας στήθηκε το τουρκικό έργο.

Παράλληλα εκτελούνται έργα στο οδικό δίκτυο και κτίζονται νέες γέφυρες και περάσματα που απαιτούνται για να μπορούν να μετακινούνται απρόσκοπτα οι τουρκικές δυνάμεις.

Πρόκειται για ένα τεράστιο οχυρωματικό έργο της τουρκικής Α’ Στρατιάς στον Έβρο το οποίο εκτελέστηκε σε χρόνο-ρεκόρ και οι Τούρκοι θεωρούν ότι έκλεισαν το μοναδικό σημείο από το οποίο μπορούσαν να εισέλθουν οι ελληνικές μηχανοκίνητες δυνάμεις και να προελάσουν στην Ανατολική Θράκη σε περίπτωση διάβασης του Εβρου με κατεύθυνση Ανατολικά.

Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζονται πρόχειρες σημειώσεις λεπτομερειών του έργου που κράτησε σε μπλοκάκι Τούρκος επίσημος κατά την διάρκεια επίσκεψης στο έργο και το οποίο περιήλθε στην κατοχή των ελληνικών υπηρεσιών.



Στο νότιο τμήμα της αντιαρματικής τάφρου στην ανατολική όχθη υπάρχουν περιοχές που αποτελούν ανάμεσα στα άλλα τμήμα αμυντικών έργων προστασίας ενός συγκεκριμένου σημείου που χρησιμοποιείται για εκπαίδευση ζεύξεων με θέσεις για ανάπτυξη πλωτών γεφυρών του τουρκικού Στρατού.


 Στην νότια-δυτική όχθη υπάρχουν περιοχές ανάπτυξης δυνάμεων και θέσεις μάχης με τοπική πρόβλεψη άμεσης ναρκοθέτησης, καθώς τώρα είναι κυρίως καλλιεργήσιμες εκτάσεις.

Οι τούρκοι έχουν την ψευδαίσθηση πως μιά τάφρος θσ συαματήσει την ελληνική αντεπίθεση και προέλαση εκεί που το ποθούμενο και τα Δίκαι του Έθνους οδηγούν. Τίποτα δεν πρόκειται να τους σώσει και με τίποτα ένα χαντάκι με νερό δεν πρόκειται να ανακόψει τα 600 Λεοπαρντ και τα 2000 Τεθωρακισμένα ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ που ξεράσουν πάνω τους φωτιά κι ατσάλι, πριν πάρουν τον δρόμο για την Κωνσταντινούπολη!

Με πληροφορίες από το pronews.gr 

loxias.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger