Με περισσό θράσος απάντησε η Άγκυρα στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά για την αποτυχημένη διάσκεψη για το Κυπριακό στο Κραν Μοντανά της Ελβετίας.


Ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών Χουσείν Μουφτούογλου είπε πως ο κ. Κοτζιάς κατηγόρησε την Τουρκία για αδιάλλακτη στάση κατά τη διάσκεψη, δήλωση που ο ίδιος χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη».

Είπε ακόμα πως ο Έλληνας ΥΠΕΞ προχωρά σε εντελώς αβάσιμες κατηγορίες και εμπλέκεται σε ένα παιχνίδι απόδοσης ευθυνών.

«Αυτοί που γνωρίζουν ότι η θεώρησή τους είναι μη παραγωγική και εντελώς εκτός πνεύματος συμβιβασμού, προχωρούν σε αβάσιμες και ψευδείς κατηγορίες για να επιρρίψουν ευθύνες σε αυτούς που δείχνουν καλή πίστη και παραγωγική διάθεση, αντίθετα με τους ίδιους», είπε ο Τούρκος εκπρόσωπος.

«Ο υπεύθυνος για τη μη παραγωγή αποτελέσματος από τη διάσκεψη στο Κραν Μοντανά Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Κοτζιάς κάνει αναποτελεσματικές προσπάθειες να επιρρίψει την ευθύνη στην Τουρκία και να καλύψει το γεγονός ότι οι διαπραγματεύσεις απέτυχαν λόγω έλλειψης καλής πίστης και πολιτικής διάθεσης της ελληνικής πλευράς. Προσκαλούμε τον κ. Κοτζιά να δείξει υπευθυνότητα, από δω και μπρος τουλάχιστον», κατέληξε.

Όπως είναι γνωστό οι διαπραγματεύσεις στην Ελβετία απέτυχαν λόγω της τουρκικής αδιαλλαξίας ειδικά στα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων όπου περιλαμβάνεται και το ζήτημα της αποχώρησης των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Ο κ. Κοτζιάς και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έκαναν μεγάλες προσπάθειες για να επιτύχει η Διάσκεψη αλλά βρήκαν “τοίχο” μπροστά στις απαράδεκτες απαιτήσεις της Τουρκίας.

πηγή: crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger