Κρίσιμη αναμένεται η σημερινή  ημέρα για το Κυπριακό στη διαπραγμάτευση του Κρανς Μοντανά.

Πηγές με γνώση των διαπραγματεύσεων τόνιζαν στην Καθημερινή Κύπρου πως αν η Τουρκία έρθει στη διαπραγμάτευση επαναλαμβάνοντας τις γνωστές της θέσεις ή δεν καταθέσει γραπτώς προτάσεις τότε η κρίση θα είναι αναπόφευκτη. Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αυτή μπορεί να είναι η τελευταία διάσκεψη για το Κυπριακό εάν δεν ικανοποιηθούν τα τουρκικά αιτήματα, σημειώνοντας πως η Άγκυρα δεν προτίθεται να διαπραγματεύεται εις το διηνεκές.

Τη Δευτέρα θα γίνει η συζήτηση για την ασφάλεια, η οποία αναμένεται να μην ξεπεράσει τη μια ώρα, ενώ σχεδόν αμέσως μετά θα ξεκινήσει η συζήτηση στο δεύτερο τραπέζι για εδαφικό, διακυβέρνηση, περιουσιακό.

Την Κυριακή το βράδυ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιαδης και μέλη της Ε/κ πλευράς παρέθεσαν δείπνο στους Ε/κ δημοσιογράφους. Εκεί ενόψει και της Δευτέρας το κλίμα περιγράφεται ως αναμονής εφόσον κανεις δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τι θα πράξει η Τουρκία.

Ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, που έλαβε μέρος στις διαβουλεύσεις της Παρασκευής, δήλωσε το Σάββατο δια εκπροσώπου του ότι οι πέντε εμπλεκόμενες πλευρές «κατανοούν ξεκάθαρα» πλέον ποια είναι τα «απαραίτητα στοιχεία» που θα πρέπει να περιέχει ένα πακέτο επίλυσης του Κυπριακού.

Ωστόσο, οι έως τώρα διαπραγματεύσεις δεν έχουν λύσει το αδιέξοδο στα κεφάλαια-αγκάθια της ασφάλειας και των εγγυήσεων και οι επόμενες ημέρες ουσιαστικά θα δείξουν εάν υπάρχει βάση για συμφωνία.

πηγή: crashonline.gr
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger