Τον φόβο του για διαμελισμό της Τουρκίας εξέφρασε για μια ακόμη φορά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Ο ίδιος τόνισε ότι οι τουρκικές επιχειρήσεις στο έδαφος της Συρίας και οι επιδρομές στο έδαφος του βόρειου Ιράκ αποσκοπούν στη ματαίωση των σεναρίων που στρέφονται ενάντια στην ανεξαρτησία και ελευθερία της Τουρκίας.

Η Άγκυρα έχει ισχυριστεί πολλές φορές στο παρελθόν ότι έχουν σχεδιαστεί νέα σύνορα για τη Μέση Ανατολή.

Από τους σχεδιασμούς αυτούς δεν εξαιρείται ούτε η Τουρκία, η οποία ακολουθώντας το ρητό «η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», προχώρησε στην εισβολή στη Συρία ενώ πραγματοποιεί επιδρομές και στο ιρακινό Κουρδιστάν (βόρειο Ιράκ).

Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, οι Κούρδοι είναι εκείνοι που θα χρησιμοποιηθούν ως αιχμή του δόρατος για τον διαμελισμό της Τουρκίας.

Οι τουρκικές στρατιωτικές επιχειρήσεις σε Συρία και Ιράκ στρέφονται αποκλειστικά κατά των Κούρδων που αναγνωρίζουν ως ηγέτη τους τον φυλακισμένο Αμπντουλάχ Οτσαλάν, αυτούς που η Άγκυρα αποκαλεί «τρομοκράτες», διότι αυτοί αποτελούν τον μεγαλύτερό της εφιάλτη.

Σε δημοσίευμά της τη Δευτέρα, η εφημερίδα Hurriyet με τίτλο «θα κάνουμε σύντομα νέα βήματα στην Συρία» παραθέτει τις εξής δηλώσεις του Προέδρου Ερντογάν:

«Είμαστε αποφασισμένοι να διευρύνουμε την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη [σ.σ. τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία], με την οποία καταστρέψαμε το σχέδιο της δημιουργίας τρομοκρατίας στην Συρία, με νέες κινήσεις.

»Είναι ξεκάθαρο ότι το Συριακό ζήτημα ξεπέρασε τα όρια του αγώνα εναντίον τρομοκρατικής οργάνωσης.

»Είναι κοινό καθήκον της ανθρωπότητας να πει «σταματήστε» για τη δολοφονία των αμάχων.

»Προτιμούμε να πληρώσουμε το τίμημα της καταστροφής των σεναρίων εναντίων της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας μας στη Συρία και στο Ιράκ παρά στα δικά μας εδάφη».

Πρόκειται περί ξεκάθαρης θέσης που δεν σηκώνει άλλες ερμηνείες.

Πηγή: tribune.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger