Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η πυρηνική «μηχανή» των ΗΠΑ την ώρα που το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν σχεδιάζει την εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου μέσα στις επόμενες ώρες, όπως προειδοποιεί η Σεούλ.


Η Πιόνγιανγκ συνεχίζει να προκαλεί με τις άκρως ανησυχητικές κινήσεις της πραγματοποιώντας χθες, με επιτυχία όπως ανακοίνωσε, την έκτη πυρηνική δοκιμή εκτοξεύοντας μία βόμβα υδρογόνου.

Οι HΠΑ απειλούν τον Κιμ με μαζικά στρατιωτικά μέσα την ώρα που συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας, για δεύτερα φορά μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας και πάλι με θέμα τα πυρηνικά της Β. Κορέας.

Το θερμόμετρο ανεβαίνει επικίνδυνα στην κορεατική χερσόνησο με το καθεστώς της Σεούλ να προειδοποιεί ότι έχει ενδείξεις πως ο Κιμ έχει ξεκινήσει τις προετοιμασίες για νέα εκτόξευση διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου. Οι ανησυχητικές αυτές δηλώσεις ακούστηκαν από τα χείλη ανώτατου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας: «Εχουμε ενδείξεις ότι μπορεί να υπάρξει νέα εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων και αναμένουμε επίσης από τη Βόρεια Κορέα να πυροδοτήσει ένα διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο», δήλωσε ο Τσανγκ Κουνγκ-σόο στο νοτιοκορεατικό κοινοβούλιο.



Η παγκόσμια ανησυχία μετά την έκτη πυρηνική δοκιμή την οποία ισχυρίζεται ότι πραγματοποίησε το καθεστώς της Β. Κορέας θέτει σε συναγερμό τον πλανήτη. Για ωρολογιακή βόμβα, κάνει λόγο η εφημερίδα Liberation αναφερόμενη στη χθεσινή εκτόξευση από το καθεστώς της Πιονγιανγκ της βόμβας υδρογόνου.

H έκτη πυρηνική δοκιμή της Βορείου Κορέας εκτιμάται ότι είχε ισχύ 50 κιλοτόνων, σύμφωνα με την κυβέρνηση της Σεούλ. Αυτό σημαίνει ότι η ποσότητα ενέργειας που εκλύθηκε ήταν πέντε φορές πιο ισχυρή από το πέμπτη πυρηνική δοκιμή που είχε πραγματοποιήσει το καθεστώς της Πιόνγιανγκ τον Σεπτέμβριο του 2016 και πάνω από τρεις φορές ισχυρή από την ατομική βόμβα στη Χιροσίμα το 1945.



Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η Ουάσινγκτον μπορεί να πατήσει το «κουμπί» χρησιμοποιώντας το πυρηνικό οπλοστάσιο της χώρας σε περίπτωση που η Βόρειος Κορέα συνεχίσει να είναι εχθρική και επικίνδυνη απέναντι στις ΗΠΑ ή τους συμμάχους της.

Η προειδοποίηση αυτή έρχεται μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ και ο Ιάπωνας ομόλογός του, Σίνζο Αμπε.

πηγή: crashonline.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger