Σε κράτος της φαιδράς πορτοκαλέας θέλει να μετατρέψει, όπως όλα δείχνουν, η ηγεσία της μητσοτακικής μεταλλαγμένης φιλελέ Νέας Δημοκρατίας και ο Ανδρέας Λοβέρδος την Ελλάδα.

Εδώ και εβδομάδες περιδιαβαίνουν κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ «διαρρέουν» σε συγκεκριμένη μερίδα εφημερίδων «απόρρητα» έγγραφα του ελληνικού κράτους.

Μάλιστα, ορισμένα από αυτά είναι «άκρως απόρρητα» για τα μάτια μόνον δυο, το πολύ τριών προσώπων.

Δηλαδή, του υπουργού και του κρατικού στελέχους που του το στέλνει.

Πρόκειται για έγγραφα που αφορούν άμεσα τις διακρατικές σχέσεις, και, άρα, έχουν να κάνουν άμεσα με την εικόνα της χώρας μας διεθνώς.

Εικόνα, η οποία διασύρεται όταν αποκαλύπτονται, για παράδειγμα, εμπιστευτικές πληροφορίες για τις αμυντικές ανάγκες μιας χώρας, η οποία απευθύνεται στην Ελλάδα για να τις καλύψει.

Άρα, διπλό το πλήγμα: Και στη διεθνή εικόνα της χώρας μας, αφού και άλλες χώρες που θα ενδιαφέρονταν να κάνουν παρόμοιες συμφωνίες με την Ελλάδα, θα το αποφύγουν, και για τις διμερείς σχέσεις.

Η συστηματική «διαρροή» εγγράφων που εσκεμμένα, όπως όλα δείχνουν, διαρκεί επί εβδομάδες, προκειμένου να «κρατιέται» το θέμα της πώλησης στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, στην επικαιρότητα, γίνεται δήθεν στο όνομα της «αποκάλυψης της αλήθειας».

Ναι, αλλά υπάρχουν νόμοι σε τούτη εδώ τη χώρα.

Εκτός κι’ αν η νεοφιλελεύθερη – εκσυγχρονιστική Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη και ο κ. Λοβέρδος την θεωρούν μπανανία, κάτι για το οποίο εργάστηκαν ακατάπαυστα τα χρόνια που ήταν κυβερνητικοί εταίροι, αλλά και παλαιότερα.

Ή θα συμφωνήσουμε, λοιπόν, ότι οι νόμοι που υπάρχουν σε αυτή τη χώρα, θα εφαρμόζονται, ή ας τους αλλάξουμε.

Ή θα ισχύει η νομοθεσία περί «απόρρητων», «άκρως απόρρητων» και «ειδικού χειρισμού» εγγράφων, που στόχο έχουν να προστατεύσουν την εθνική ασφάλεια της χώρας και τη διεθνή εικόνα της, ή θα επιτρέψουμε στον κάθε ένα μικροκομματικό σπεκουλαδόρο να κυκλοφορεί με έναν φάκελο παραμάσχαλα και να τα μοιράζει δεξιά και αριστερά σε «φίλια» συγκροτήματα Τύπου.

Και, εν πάση περιπτώσει, τα μοιράζουν που τα μοιράζουν. Δεν τα δίνουν τουλάχιστον ολόκληρα, και όχι μόνον τις σελίδες εκείνες που τους εξυπηρετούν;

Ανακοίνωση Κοτζιά

Στον πρωτοφανή και έξαλλο λαϊκισμό μερίδας της αντιπολίτευσης και του Τύπου, γύρω από τα απόρρητα και την προειδοποίηση του Νίκου Κοτζιά ότι απαιτείται σοβαρότητα σε αυτά τα θέματα διότι ο νόμος τιμωρεί με βαριές ποινές όσους διακινούν απόρρητα έγγραφα και θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας και των συμμάχων της, πράγμα που παρουσιάστηκε από παρακμιακά παπαγαλάκια της εγχώριας δημοσιογραφίας και τον έξαλλο γνωστό φαφλατά Λοβέρδο -τον ίδιο που διαπόμπευε οροθετικές- ως… «φίμωση», ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών απάντησε με νέα του ανακοίνωση την Παρασκευή.

Σε αυτή ο Νίκος Κοτζιάς τονίζει ότι η ανευθυνότητα ορισμένων «δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας».

Σε απλά ελληνικά, όπως το καταλαβαίνουμε, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών προειδοποιεί συγκεκριμένους ότι απέχουν ένα «κλικ» από πράξεις που μπορούν να θεωρηθούν μέχρι και εθνική προδοσία.

Ο Νίκος Κοτζιάς αναφέρει στην ανακοίνωσή του ότι κάλεσε την αντιπολίτευση να φερθεί σε ζητήματα εθνικού συμφέροντος και νομιμότητας με νηφαλιότητα, ευθύνη και σοβαρότητα.

Όπως συνεχίζει ο Νίκος Κοτζιάς, «και τα τρία τα θεώρησε κίνδυνο για τα συμφέροντα που εκπροσωπεί. Της υπενθύμισα ότι ο νόμος απαγορεύει την δημοσιοποίηση απόρρητων εγγράφων και ακόμη περισσότερο άκρως απόρρητων».

Η αντιπολίτευση, σφυροκοπά ο Νίκος Κοτζιάς, «δήλωσε ότι θεωρεί τον νόμο στενό κορσέ για τις επιδιώξεις της. Ότι ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

»Σημειώνω, ότι κάθε τέτοιο έγγραφο που δημοσιοποιείται δίνει τη δυνατότητα σε τρίτους να αποκτήσουν στοιχεία για το σύστημα κρυπτογράφησης της χώρας».

Και συνεχίζει ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών:

«Τα κεντρικά ερωτήματα είναι, λοιπόν, απλά: Αποτελεί η παράδοση απόρρητων εγγράφων από δημόσιους λειτουργούς σε τρίτους παρανομία ή όχι; Γίνεται αυτή η παράνομη παράδοση από κομματικές και μόνο φιλοδοξίες ή και με χρηματισμό; Σε μία τέτοια περίπτωση, υποστηρίζει η αντιπολίτευση τη δυνατότητα δημόσιοι λειτουργοί να πωλούν δημόσια έγγραφα σε τρίτους;

»Είναι φανερό, ότι πριν αποκτήσει η αντιπολίτευση απόρρητα δημόσια έγγραφα, κάποιος που νόμιμα τα κατείχε τους τα παρέδωσε. Και αυτή είναι η πιο άθλια μορφή κομματικοποίησης του κράτους».

Πώς ο Νικήτας Κακλαμάνης προστάτεψε την εθνική ασφάλεια

Να σημειωθεί ότι στο ύψος της εθνικής ευθύνης και προστασίας της εθνικής ασφάλειας της χώρας στάθηκε ο Νικήτας Κακλαμάνης της Νέας Δημοκρατίας, που έπραξε ακριβώς αυτό που όφειλε ως Έλληνας πατριώτης και όχι ως κάτι άλλο.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης την Τρίτη ως προεδρεύων αρνήθηκε να παραλάβει τα απόρρητα έγγραφα τα οποία του απέδωσε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος.

«Ήταν ατόπημα να παραλάβω τα έγγραφα» ξεκαθάρισε, μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ και στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά».

Επισήμανε δε ότι τα συγκεκριμένα έγγραφα «ήταν απόρρητα», αλλά «δεν είχαν την ίδια διαβάθμιση, άλλο είχε διαβάθμιση ένα και άλλο πέντε, δηλαδή αυστηρά απόρρητο».

Ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι εν τέλει «τα συγκεκριμένα έγγραφα δεν κατατέθηκαν ποτέ στα πρακτικά της Βουλής, κατατέθηκαν σε μένα, προσωπικά, με δική μου ευθύνη» και συνέχισε λέγοντας:

«Εκείνη τη στιγμή δεν είχα πρόχειρο το νόμο για έγγραφα υψίστης ασφαλείας, αλλά μου ήλθε στο μυαλό ο Θεόδωρος Πάγκαλος που σε αντίστοιχη περίπτωση είχε στείλει στον εισαγγελέα με το αδίκημα της κατασκοπείας δημοσιογράφο για διάρρευση επίσημου έγγραφου.

»Εκείνη τη στιγμή, λοιπόν, αντιλήφτηκα ότι έπρεπε να προστατεύσω τον εαυτό μου και το Κοινοβούλιο».

Ως εκ τούτων, δήλωσε ο κ. Κακλαμάνης «δεν έκανα τυπική παραλαβή και απλά πήρα τα έγγραφα.

»Τα έβαλα σε ένα φάκελο και τον έστειλα στον πρόεδρο της Βουλής ο οποίος ορθώς τον άνοιξε στην Διάσκεψη των Προέδρων».

Επίσης ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι από το 1990 που ο ίδιος είναι βουλευτής δεν είχε συμβεί ξανά παρόμοιο περιστατικό στην ελληνική Βουλή και διευκρίνισε ότι γνωρίζοντας καλά τον Κανονισμό, αποφάσισε να ζητήσει τη σύγκληση της αρμόδιας επιτροπής και να παραδώσει τον φάκελο.

Ερωτηθείς για το αν πρέπει να δοθούν εξηγήσεις ο κ. Κακλαμάνης σημείωσε ότι «σωστά ζητά εξηγήσεις η ΝΔ», ενώ προσέθεσε ότι ο κ. Καμμένος «βιάστηκε να πει ότι θα τα αποχαρακτηρίσει αυτός γιατί έχει συσταθεί ΕΔΕ».

Τέλος, αναφερόμενος στην επίθεση της ΝΔ προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο κ. Κακλαμάνης περιορίστηκε να απαντήσει:

«Υπενθυμίζω, χωρίς σχόλιο, στην ομόφωνη απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων ότι δεν διαφώνησε κανείς».

Ο Λοβέρδος ψεύδεται στον Πορτοσάλτε

Και ενώ δεν διαφώνησε κανείς στη Διάσκεψη των Προέδρων και ενώ είδαμε ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης της Νέας Δημοκρατίας προστάτεψε την εθνική ασφάλεια, ο φαφλατάς Λοβέρδος απαντώντας στον Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ την Πέμπτη, περί «μιας καθεστωτικής αντίληψης, όπως την επιδεικνύει ο κ. Κοτζιάς στην προσπάθειά του να βάλει κι αυτός πλάτη», προσέξετε το δηλητήριο του γνωστού σε όλους μας μνημονιακού αμετροεπή τελάλη Πορτοσάλτε, ο Λοβέρδος σε κατάσταση «αμπλαούμπλα» απάντησε:

«Δεν είναι μόνον αυτός [σ.σ. ο Κοτζιάς], είναι κι ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Π/Θ που στηρίζει του ΑΝ.ΕΛ., τον κ. Καμμένο. Επ’ αυτού εμείς θα απαντήσουμε δυναμικά, υπάρχουν διάφορες σκέψεις, αλλά αυτά πάνε για τη Δευτέρα. Προς ώρας, καταγγέλλουμε μια αντιδημοκρατική συμπεριφορά, μια πρωτοφανή συμπεριφορά γιατί στο παρελθόν, σας ξαναλέω, ότι απόρρητα έγγραφα προστατευμένα από τη Βουλή έχουν τεθεί στη διάθεση των βουλευτών, στην ανάγνωση των βουλευτών, όχι στα χέρια τους. Στην ανάγνωση των βουλευτών για να είναι ενημερωμένο το Σώμα. Κι από εκεί και πέρα, δεν κρίνονται μόνο για ένα σκάνδαλο, αλλά και για έλλειψη δημοκρατικής συμπεριφοράς και για φίμωση του Κοινοβουλίου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος σκόπιμα παρέλειψε να αναφερθεί ότι τα απόρρητα έγγραφα τα σφράγισε ο Νικήτας Κακλαμάνης της Νέας Δημοκρατίας και ότι συμφώνησε ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Αποκρύπτοντας ο Ανδρέας Λοβέρδος τι πραγματικά συνέβη και τον ρόλο του Νικήτα Κακλαμάνη στη μη διαρροή των εγγράφων σαφώς και αποδεικνύει πόσο αναίσχυντα ψεύδεται παρέα με το Πορτοσάλτε του ΣΚΑΪ.

Είναι κατανοητό ότι όσοι έχουν εθνική συνείδηση, ανεξάρτητα πολιτικού κόμματος, αντιλαμβάνονται πλήρως τι εννοεί ο Νίκος Κοτζιάς και στις δύο ανακοινώσεις του και πράττουν όπως ο Νικήτας Κακλαμάνης. Στην απέναντι όχθη και δεν ξαφνιάζεται κανείς, ο Λοβέρδος και οι Πορτοσάλτηδες…

Υπενθυμίζουμε την πρώτη ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017:

Σύμφωνα με το άρθρο 146 του ποινικού κώδικα, «Όποιος με πρόθεση του και παράνομα παραδίδει ή αφήνει να περιέλθουν στην κατοχή ή τη γνώση άλλου έγγραφα, σχέδια ή άλλα πράγματα ή ειδήσεις που τα συμφέροντα της πολιτείας ή των συμμάχων της επιβάλλουν να τηρηθούν απόρρητα απέναντι σε ξένη κυβέρνηση, τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι 10 ετών». Παράλληλα, ο Εθνικός Κανονισμός Ασφαλείας στο άρθρο 26 προβλέπει ότι «απαγορεύεται αυστηρά η ανατύπωση ολοκλήρου ή μέρους εγγράφου ΕΤΝΑ».

Η εξωτερική πολιτική και τα εθνικά συμφέροντα της χώρας υπερβαίνουν τις οποίες κομματικές διαμάχες και αντιπαραθέσεις. Δεν δύναται κατά συνέπεια η αντιπολίτευση, στο όνομα κομματικών αντιπαραθέσεων, να παραβιάζει τον ποινικό κώδικα που η ίδια ψήφισε και τον Εθνικό Κανονισμό Ασφαλείας που η ίδια υιοθέτησε τον Ιούνιο του 2004.

Με μεγάλη υπομονή και αίσθημα ευθύνης, ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Ν. Κοτζιάς έχει τηρήσει στάση σιωπής μέχρι τούδε, με γνώμονα τη διαφύλαξη της εθνικής ασφάλειας και των εθνικών συμφερόντων, τα οποία δυστυχώς άλλοι δίνουν βορά στην υπηρεσία μικροκομματικών σκοπιμοτήτων.

Όμως τώρα πλέον βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να καλούμε δημόσια τα κόμματα της αντιπολίτευσης να συμπεριφερθούν επιτέλους με υπευθυνότητα, σωφροσύνη και νηφαλιότητα.

Γίνεται πλέον αυτονόητο στον κάθε Έλληνα πολίτη και πολιτικό, ότι είναι πατριωτική ευθύνη η προστασία των απορρήτων της χώρας και κυρίως της εθνικής μας ασφάλειας από ανεύθυνους ή ύποπτους διακινητές απορρήτων εγγράφων.

Τα Tweet Κοτζιά την Πέμπτη

Την Πέμπτη ο Έλληνας ΥΠΕΞ με δύο αναρτήσεις του στο Twitter ανέφερε:

«Κατά τη διαπλοκή, έντυπα και τηλεοράσεις της, στην Ελλαδα η παρανομία είναι το ορθό, ενώ η πίστη στη νομιμότητα κάτι το επαχθές.

»Σύμφωνα με την αντίληψη της κάποιοι μπορούν να πωλούν απόρρητα έγγραφα κατά το δοκούν και άλλοι να τα διακινούν επί μέρες υπονομεύοντας διεθνή θέση χώρας.

»Μόνο όποιος έχει κάνει πολλές παρανομίες επιτίθεται με τον τρόπο που με βρίζουν και με απειλούν οι διαπλεκόμενοι επειδή υπερασπίζομαι τη νομιμότητα και τα συμφέροντα της χώρας».


πηγή:  tribune.gr

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Ορισμένα αναρτώμενα από το διαδίκτυο κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής), θεωρούμε ότι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα συγγραφέων, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε. Επίσης σημειώνεται ότι οι απόψεις του ιστολόγιου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. Για τα άρθρα που δημοσιεύονται εδώ, ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρουμε καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο το ιστολόγιο. Ακόμη το παρών ιστολόγιο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, emails, υβριστικά ή συκοφαντικά,θα αφαιρούνται. 

  ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger