Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Άκη Παυλόπουλου και του Μάνου Νιφλή, σχολίασε τον εξορκισμό του γλυπτού "Phylax", που έχει τοποθετηθεί στην περιοχή, από τον εφημέριο του Ιερού Ναού Παναγίας Μυρτιδιωτίσσης του Παλαιού Φαλήρου.


"Αφού έκαναν εξορκισμό, εξαγνίστηκε το άγαλμα κατά τον εφημέριο. Έχουν εκλάβει τη μυθολογία με τον χριστιανισμό, με τη θρησκεία ενώ αν ανατρέξετε στην ελληνική μυθολογία συναντάμε πολλούς τύπους φυλάκων. Οι φύλακες είχαν την ιδιότητα να προφυλάσσουν από το άγνωστο, από τις υποχθόνιες δυνάμεις" είπε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης και σημείωσε:

"Στην περιοχή έγινε μία μεγάλη περιβαλλοντική ανάπλαση, 55 στρέμματα, έγινε ένα κλειστό γυμναστήριο, αναδείξαμε ένα βυζαντινό εκκλησάκι. Έγινε ένα καταπληκτικό άλσος στην περιοχή και άρχισα να το ντύνω με διάφορα γλυπτά και αγάλματα... Ήθελα όλο αυτό το πράγμα να το ντύσω με τη μυθολογία, αφού ήταν το παλιό λιμάνι της αρχαιότητος που έφυγε και ο Θησέας, και αυτό κάναμε... Από εκεί και πέρα, ορισμένοι κάνουν συνειρμούς, λένε ότι είναι ο σατανάς. Το συνδέουν με τη χριστιανική πίστη. Έκαναν μία πορεία ορισμένοι πιστοί και ο συγκεκριμένος εφημέριος το εξόρκισε. Αφού εξορκίζεις ένα άγαλμα, που νομίζεις ότι είναι ο στρατιώτης του σατανά, το άγαλμα πλέον δεν έχει σατανική μορφή"

"Η εικαστική τέχνη δεν διδάσκεται, οπότε κάθε ένας ανάλογα με τα βιώματα που έχει, ένα γλυπτό, ένας πίνακας ή του αρέσει ή δεν του αρέσει. Αυτό είναι θεμιτό, είναι παραδεκτό. Εκείνο όμως που δεν είναι θεμιτό και παραδεκτό είναι να πας να το κανιβαλίσεις, να το καταστρέφεις επειδή στο μυαλό το δικό σου, το οποίο λειτουργεί με τον τρόπο που λειτουργεί, βλέπεις διαβόλους και δαίμονες" πρόσθεσε ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου

Ακούστε το ηχητικό: ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger