Η Χρυσή Αυγή πραγματοποίησε την Παρασκευή εκδήλωση στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο Νότης Σφακιανάκης. Περίπου 400 υποστηρικτές και μέλη του κόμματος φώναζαν συνθήματα όπως το «αίμα, τιμή, Χρυσή Αυγή», ενώ ο τραγουδιστής τους έλεγε από την πίστα πως αυτό που κάνουν είναι αντίσταση και ο μοναδικός λόγος που δεν συμμετέχει μαζί τους, στα συνθήματα, είναι επειδή ο ίδιος το αισθάνεται μέσα του.

Το έναυσμα για το ξέσπασμα των υποστηρικτών της Χρυσής Αυγής δόθηκε όταν ο Νότης Σφακιανάκης τραγούδησε το «Ήταν τρελός», ενώ στο videowall πίσω του έπαιζε βίντεο με τη δολοφονία του Σολωμού Σολωμού στην Κύπρο από ψευδοϋπουργούς του καθεστώτος Ντενκτάς.Στο videowall υπήρχε μια τεράστια ελληνική σημαία που στη συνέχεια έδωσε τη θέση της στα πλάνα από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Σολωμού Σολωμού. Ο τραγουδιστής μάλιστα έραινε με γαρύφαλλα τη γιγαντοοθόνη.

Μάλιστα, ο Νότης Σφακιανάκης είπε απευθυνόμενος στους υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής: «αν ζούσε στις μέρες μας, σίγουρα θα ήταν μαζί σας. Κάνετε αντίσταση. Κι εγώ υποστηρίζω τους αντιστασιακούς του σήμερα».

Στη συνέχεια διηγήθηκε ένα περιστατικό από τηλεοπτική εκπομπή με πρωταγωνιστή τον Μιχαλολιάκο, τον οποίο και αποκαλούσε «Νίκο».

Όπως είπε ο Σφακιανάκης ο «Νίκος» αφού… «προειδοποίησε» δύο φορές τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κολλάτο στη συνέχεια του πέταξε μια καρύδα. Αυτό για τον Νότη Σφακιανάκη ήταν περίπου ένας ύμνος στον… αυθορμητισμό. «Ο αυθορμητισμός είναι καλό πράγμα. Εκεί είδα συνέχεια και συνέπεια γι’ αυτό και η υποστήριξη» είπε ο Νότης Σφακιανάκης εξηγώντας την αδυναμία του στον Μιχαλολιάκο και τους Χρυσαυγίτες.

Στη συνέχεια ευχήθηκε στους οπαδούς της οργάνωσης: «Κουράγιο, αλλά χωρίς ακραία πράγματα, αφού είναι στημένο το κόλπο μην τους κάνετε και τη χάρη! Γλυκά».

Μια γυναίκα τότε από το κοινό φώναξε τότε «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι…» παραπέμποντας ξεκάθαρα στη δολοφονία Φύσσα από το μέλος της Χρυσής Αυγής Γιώργο Ρουπακιά.




ΠΗΓΉ: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger