Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, ο κ. Τσόσκας είπε πως στην ανώνυμη επιστολή υπάρχουν απειλές τόσο εναντίος της ζωής του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών, όσο και της οικογένειάς του.
«Έχουμε τρεις σφαίρες για σένα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή, όπως είπε ο κ. Τόσκας.

Διευκρίνισε όμως ότι στην επιστολή δεν υπήρχαν σφαίρες παρά μόνο γράφεται η απειλή.

Ο υπ. Προστασίας του Πολίτη υπογράμμισε επίσης ότι «δεν χρειάζεται να σχολιάσουμε πόσο επικίνδυνο είναι να στέλνει κάποιος επιστολές επειδή δεν τους αρέσει ο τρόπος διαπραγμάτευσης. Προσπαθούμε να βρούμε στοιχεία για αυτούς που έστειλαν την επιστολή. Ηδη έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αστυνομικές αρχές για να βρεθεί μια άκρη για αυτούς που προσπαθούν να δυναμιτίσουν ακόμη και το κλίμα της ειρηνικής διαδήλωσης».

Ανέφερε επίσης ότι υπάρχουν ποινικές ευθύνες για όσους προκαλούν φανατισμό και μιλούν για «σφαίρες και αίμα».

Ο κ. Τόσκας κλήθηκε να σχολιάσει και τις απειλές που υπήρξαν από την πλευρά του «Ρουβίκωνα».

Σχολίασε ότι «γίνεται μια προσπάθεια μετά από 25 χρόνια βαλτώματος ενός προβλήματος να λυθεί ένα ζήτημα, το υπουργείο Εξωτερικων κάνει τις διαπραγματεύσεις κάτω από τις κατευθύνσεις του πρωθυπουργού και το κύριο κλίμα δεν καθορίζεται από τους ακραίους της μιας πλευράς ή της άλλης ή από τις επιστολές».

Ακόμη είπε ότι το συλλαλητήριο της Κυριακής θα διαφυλαχθεί από τις αρχές και εξέφρασε την ελπίδα να διαφυλαχθεί και από την πλευρά των διαδηλωτών.
πηγή: gr.euronews.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger