Ο εκ των διοικητών των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG) Μανί Εγκίντ (φωτ.: anfturkce.net)


Αποφασισμένοι για μάχη μέχρις εσχάτων είναι οι Κούρδοι μαχητές στη βόρεια Συρία και δεν τρομάζουν από τη δύναμη του τουρκικού στρατού. Ο εκ διοικητών των Δυνάμεων Προστασίας του Λαού (YPG) Μανί Εγκίντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ερσίν Τσακσού και το anfturkce.net, υπογράμμισε πως οι Κούρδοι θα αντισταθούν και στο τέλος θα νικήσουν, μετατρέποντας το Αφρίν σε ένα Βιετνάμ για την Τουρκία.

Ο Κούρδος διοικητής του YPG εκτιμά ότι οι μάχες με τους Τούρκους θα διαρκέσουν χρόνια.

Ο Μανί Εγκίντ επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι Δυνάμεις Προστασίας του Λαού δεν προετοιμάστηκαν απλώς για μερικές μάχες, αλλά για έναν πολυετή πόλεμο και εκτίμησε ότι αυτό δεν μπορεί να το αντέξει ο τουρκικός στρατός, γι’ αυτό και έκανε στο Βιετνάμ. Παραλλήλισε την κατάσταση που διαδραματίζεται αναφορά τώρα στη βόρεια Συρία με τα όσα βίωσαν οι ΗΠΑ στους βάλτους του Βιετνάμ.

Σχολίασε και τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, που υποστήριζαν ότι «σε τρεις μέρες θα φθάσουμε στην πρωτεύουσα Αφρίν, που βρίσκεται μόλις 28χλμ από τα σύνορα» και υπογράμμισε ότι αυτές τις 23 μέρες οι Τούρκοι προχώρησαν 2-3 χλμ, σε περιοχές από τις οποίες τις περισσότερες φορές αποχώρησαν οι μαχητές του YPG, για λόγους τακτικής.

Ο Μανί Εγκίντ δήλωσε ακόμα ότι ο τουρκικός στρατός, ενώ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος στρατός του ΝΑΤΟ, αναγκάστηκε να πληρώσει τεράστια ποσά για να στρατολογήσει μισθοφόρους από την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος, για να νικήσει τους Κούρδους στο Αφρίν, γεγονός που δείχνει την αδυναμία του.


Τέλος, ανέφερε ότι μπορεί ο τουρκικός στρατός να διαθέτει υπερσύγχρονα αεροσκάφη, ελικόπτερα, άρματα, πυροβόλα και άλλο τεχνικά ανώτερο οπλισμό, όμως δεν έχει αυτό που είναι βαθιά ριζωμένο στην ψυχή των Κούρδων, τη βούληση να αγωνιστούν για την πατρίδα τους μέχρις εσχάτων. «Αυτοί έχουν όπλα, αεροπλάνα πυροβόλα και ελικόπτερα και άρματα κι εμείς έχουμε την ψυχή μας. Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να πολεμήσουμε και να νικήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά. 


ΠΗΓΗ: infognomonpolitics.blogspot.gr.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger