Σκοπιανό | Ζόραν Ζάεφ: Εν μέσω διαπραγματεύσεων για την ονομασία, οι Σκοπιανοί συνεχίζουν τις προκλήσεις - Εθνικιστές καίνε Ελληνικές σημαίες - Δείτε την αθλιότητα μέσα από τις φωτογραφίες - Αντίστοιχες ενέργειες και από Τούρκους που ανεβάζουν βίντεο στο ίντερνετ - Την ίδια ώρα σε ένα πολύ περίεργο παιχνίδι φαίνεται πως επιδίδεται τις τελευταίες ώρες η κυβέρνηση των Σκοπίων, ερχόμενη να διαψεύσει και μάλιστα με τρόπο κατηγορηματικό τα όσα είχε πει ο πρωθυπουργός της γείτονος,Ζόραν Ζάεφ, για την ονομασία, αλλά και για την υποτιθέμενη αλλαγή του Συντάγματος.

Τη στιγμή που η Ελλάδα προσέρχεται σε μια διαπραγμάτευση με τις καλύτερες των προθέσεων και με ένα εμπεριστατωμένο και σαφές πλαίσιο προτάσεων, οι Σκοπιάνοι μοιάζουν να βρίσκονται… χαμένοι στη μετάφραση. Επιδεικνύουν μια επιεικώς απαράδεκτη συμπεριφορά απέναντι σε ένα τόσο σοβαρό θέμα, σε σημείο που κανείς δεν μπορεί να πει πλέον με βεβαιότητα τι εννοούν πραγματικά και τι όχι.

Εκτός από τα ήξεις αφήξεις του Ζόραν Ζάεφ, Σκοπιανοί εθνικιστές έκανα συγκέντρωση διαμαρτυρίας και έκαψαν ελληνικές σημαίες. 

Συγκέντρωση στο κέντρο των Σκοπίων πραγματοποιήθηκε και στην οποία συμμετείχαν 5.000 άνθρωποι.

Κύριο αίτημα των διαδηλωτών ήταν να μην υπάρξει καμία αλλαγή στην ονομασία της χώρας, όπως και την άμεση διακοπή των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του θέματος του ονόματος, που διεξάγονται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, στη Ν.Υόρκη.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Η συγκέντρωση, την οποία οργάνωσαν ακραίες εθνικιστικές οργανώσεις και οργανώσεις της διασποράς της ΠΓΔΜ ξεκίνησε από τα γραφεία της ΕΕ στα Σκόπια και κατέληξε μπροστά από την Βουλή της ΠΓΔΜ. 

Αρκετοί από τους διαδηλωτές έφεραν σημαίες με τον Ήλιο της Βεργίνας, ενώ ορισμένοι από αυτούς έκαψαν και μία ελληνική σημαία. Μεταξύ των συμμετεχόντων ήταν και μητροπολίτες της σχισματικής ορθόδοξης εκλησίας της ΠΓΔΜ, οι οποίοι απευθύνθηκαν στο συγκεντρωμένο πλήθος.

Στα χνάρια των Σκοπιανών εθνικιστών οι οποίοι έκαψαν ελληνική σημαία ζητώντας να μην αλλάξει η ονομασία της χώρας τους βάδισαν κάποιοι Τούρκοι.

Στο hashtag "Μακεδονία" οι Τούρκοι χρήστες του Twitter ανέβασαν ένα βίντεο στο οποίο βάζουν φωτιά σε μια ελληνική σημαία.Τα βρώμικα παιχνίδια του Ζάεφ 
Με λεκτικές «πιρουέτες», η κυβέρνηση Ζάεφ εξέδωσε νωρίς το βράδυ της Τρίτης (27/02) ανακοίνωση, με την οποία υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός της έκανε λόγο για «κάποια αλλαγή του ονόματος και όχι του Συντάγματος. «Ο Ζόραν Ζάεφ σε ερώτηση του Reuters απάντησε πως η χώρα είναι έτοιμη να προχωρήσει σε κάποια αλλαγή του ονόματός της, όμως δεν μπορεί να πάει περαιτέρω, διότι πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο ζήτημα».

Και συνεχίζουν οι Σκοπιανοί: «Ο κ. Ζάεφ, στην ίδια συνέντευξή του, ανέφερε πως η χώρα του έχει προτείνει τέσσερις επιλογές για τη διευθέτηση της διαφοράς με την Ελλάδα σχετικά με το ζήτημα της ονομασίας της».

Στην ανακοίνωσή σημειώνεται πως «η κοινή γνώμη στη χώρα και διεθνώς γνωρίζει ότι πρόκειται για προτάσεις του διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς».

«Αυτό σημαίνει πως οι προτάσεις αυτές υφίστανται, όπως είπε και ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, όμως δεν πρόκειται για προτάσεις της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας"», αναφέρεται στη σχετική διάψευση της κυβέρνησης των Σκοπίων.

Το τι μπορεί να συνέβη και η κυβέρνηση Ζάεφ έκανε – για δεύτερη φορά – μέσα σε λίγες ώρες στροφή 180 μοιρών κανείς δεν μπορεί να το ξέρει. Δέχτηκε πιέσεις, άραγε, από τους υπερεθνικιστές του κόμματος Γκρούεφσκι; Προσπαθεί να παίξει διπλωματικά παιχνίδια για λόγους εσωτερικής κατανάλωσης; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με βεβαιότητα στα ερωτήματα αυτά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα «ήξεις αφήξεις» του Σκοπιανού πρωθυπουργού προδίδουν διπλωματική απειρία και ένδεια ουσιαστικών επιχειρημάτων απέναντι στη σοβαρότητα των ελληνικών προτάσεων.πηγή: newsbomb.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger