Ανήσυχος με τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ Κύπρου εμφανίζεται ο Κώστας Καραμανλής σε συνομιλίες με συνεργάτες του. Ο πρώην πρωθυπουργός προβλέπει πως, οι προκλήσεις θα «συνεχιστούν και ενδεχομένως να κλιμακωθούν», καθώς όπως λέει ο Ερντογάν είναι απρόβλεπτος.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της στήλης «ΒΗΜΑτοδότης» ο Κώστας Καραμανλής συνομιλεί με συνεργάτες του στους οποίους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη και σε αυτούς μεταφέρει τους προβληματισμούς και τις εκτιμήσεις του για όλα τα ανοιχτά θέματα, την ΠΓΔΜ, την Τουρκία, αλλά και για τις εξελίξεις στη Novartis και τις εκλογές». Ειδικά για το τελευταίο θέμα κάνοντας μια πρόβλεψη, εκτιμά ότι οι Τσίπρας και Καμμένος θα εξαντλήσουν την τετραετία.

Αναλυτικά όσα γράφει ο «ΒΗΜΑτοδότης»:

«Ως γνωστόν, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν ομιλεί ποτέ δημοσίως. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν ομιλεί με συνεργάτες του ή με βουλευτές της ΝΔ, στους οποίους έχει απόλυτη εμπιστοσύνη. Σας μεταφέρω λοιπόν ορισμένους από τους προβληματισμούς του κ. Καραμανλή, έτσι όπως μου τους μετέφεραν βουλευτές (και πρώην υπουργοί) που συναντήθηκαν τη Δευτέρα μαζί του. Τώρα, θα πείτε, έχει ενδιαφέρον τι λέει ένας πρώην πρωθυπουργός στις κατ” ιδίαν συζητήσεις του; Διαβάστε και βγάλτε εσείς τα συμπεράσματά σας…

Χωρίς συμφωνία για το Μακεδονικό

Πρώτα απ” όλα εκφράζει την ανησυχία του για όσα συμβαίνουν με τη γείτονα Τουρκία και κυρίως για τις τουρκικές προκλήσεις στην ΑΟΖ Κύπρου, που δεν βλέπει να σταματούν και μετά τη συνάντηση της Βάρνας. Οι προκλήσεις, λέει, θα συνεχιστούν και ενδεχομένως να κλιμακωθούν. Ο Ερντογάν, λέει, είναι απρόβλεπτος. Οσον αφορά το Μακεδονικό, δεν βλέπει να έρχεται η συμφωνία στη Βουλή. Και τούτο γιατί δεν πρόκειται να ψηφιστεί χωρίς αλλαγές στο Σύνταγμα των Σκοπίων και επειδή η άλλη πλευρά (εννοεί τα Σκόπια) δεν δείχνει διάθεση για λύση. Ούτε βεβαίως μπορούν να γίνουν πράξεις (ή αποφάσεις) οι διεθνείς πιέσεις που ενδέχεται να ασκηθούν.

Πάμε τώρα στα εσωτερικά. Τον πρώην πρωθυπουργό τον φοβίζει η έλλειψη συντονισμού που υπάρχει στην κυβέρνηση για τα εθνικά θέματα. Υπάρχει ένα δύσκολο τρίγωνο στην κυβερνητική πολιτική (Μαξίμου, υπουργεία Αμυνας και Εξωτερικών). Δεν είναι βέβαιος ότι οι κ.κ. Τσίπρας, Καμμένος και Κοτζιάς συνεργάζονται μεταξύ τους (εάν μιλιούνται μεταξύ τους) και κυρίως δεν γνωρίζει ποιον ο Πρωθυπουργός συμβουλεύεται όσον αφορά τα θέματα Εξωτερικών και Αμύνης. Μόνον ο διπλωματικός του σύμβουλος κ. Καλπαδάκης δεν φτάνει, λέει.

Καραμανλής και το σκάνδαλο Novartis

Ο κ. Καραμανλής όμως μίλησε και για το σκάνδαλο Novartis λέγοντας ότι δεν μπορεί η κυβέρνηση Τσίπρα και Καμμένου να ζητεί συναίνεση σε θέματα εξωτερικής πολιτικής τη στιγμή που θέλει να «χώσει» οκτώ γαλάζια στελέχη (ανάμεσά τους και έναν πρώην πρωθυπουργό) στη φυλακή. Αυτοί οι διχασμοί που προκαλεί η κυβέρνηση, αναφέρει, έχουν δυσμενή αντίκτυπο προς τα έξω, κάτι που πρέπει να γνωρίζει ο κ. Τσίπρας. Τέλος, κάνει και μια πρόβλεψη για το πότε θα διεξαχθούν οι εκλογές. Πιστεύει ότι οι Τσίπρας και Καμμένος θα εξαντλήσουν την τετραετία, εκτός αν συμβεί κάτι απρόοπτο, το οποίο όμως δεν προσδιόρισε. Αυτά μου μετέφεραν, αυτά σας είπα και αμαρτίαν ουκ έχω».


πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger