Το όνομά του είναι Metin Külünk - Χρόνια φίλος, έμπιστος του Ερντογάν και όπως αποδεικνύεται... συνομιλητής του στα θέματα που "καίνε" - Στις 2 Ιουνίου του 2016, η γερμανική Βουλή αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων - Μια μέρα πριν, "παγιδευμένες" τηλεφωνικές γραμμές "έπιαναν" την συνομιλία του Ερντογάν με τον Külünk, ο οποίος ακούγεται ξεκάθαρα να ζητά εντολές! - Διοργάνωνε διαδηλώσεις εναντίον της γερμανικής Βουλής και έκανε... τηλεφωνικούς τεμενάδες στον "σουλτάνο"! - Στη "φόρα" οι διάλογοι και οι αμαρτωλές σχέσεις του Külünk με συμμορίες που κατηγορούνται για όπλα, ναρκωτικά, μαστροπεία και εκβιασμούς!
Σε μια σοβαρή αποκάλυψη προβαίνει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel. Μια αποκάλυψη που αποδεικνύει για μια ακόμη φορά πως ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι αδίστακτος.

Συγκεκριμένα το δημοσίευμα κάνει λόγο για ύπαρξη τηλεφωνικών υποκλοπών που… καίνε τον «σουλτάνο». Αποκαλύπτουν πως ο Ερντογάν συνομιλούσε με τον Metin Külünk του κόμματός του (σ.σ. AKP) και ουσιαστικά παρενέβη στις διαδηλώσεις στο Βερολίνο, εναντίον της έγκρισης ενός ψηφίσματος από την Μπούντεσταγκ, σύμφωνα με το οποίο οι μαζικές εκτελέσεις Αρμενίων στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο αναγνωρίστηκαν ως «γενοκτονία».

Εδώ να σημειωθεί πως τους δύο άνδρες συνδέει μια φιλία ετών, που όπως έμελλε να αποδειχθεί, περιλαμβάνει και… εναλλακτικές μορφές συνεργασίας.


Ο Metin Külünk και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τότε… και τώρα / Φωτογραφία από: stockholmcf.org

Το περιοδικό δημοσίευσε μια αναφορά του Osmanen Germania BC, μιας αμφιλεγόμενης ένωσης που έχει δεσμούς με την τουρκική κυβέρνηση. Αποκαλύπτει το αρχείο τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ του Ερντογάν και του Külünk την 1η Ιουνίου του 2016. Δηλαδή μία ημέρα πριν την συζήτηση και την ψηφοφορία για το επίμαχο ψήφισμα στην γερμανική Βουλή. Το οποίο τελικά αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων (σ.σ. διαβάστε εδώ το αναλυτικό ρεπορτάζ που είχε δημοσιεύσει εκείνη την ημέρα το newsit.gr).


Ο Metin Külünk / Φωτογραφία από: metinkulunk.org

Μια απόφαση που είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στην Τουρκία.

Οι διάλογοι Ερντογάν – Külünk με τις ατάκες… σουλτάνου!

Σύμφωνα με το Der Spiegel, το τηλέφωνο του Külünk είχε «παγιδευτεί» από την τοπική αστυνομία της Έσσης, του ομόσπονδου κρατιδίου της κεντρικής Γερμανίας.

«Γεια σου» λέει ο Ερντογάν στην τηλεφωνική συνομιλία καθώς ο υπουργός Εξωτερικών του δίνει το τηλέφωνο. Ο άνδρας στο Βερολίνο, ο Külünk, ρωτά: «Καλέ μου πρόεδρε, με σεβασμό, πώς είστε;«.

Στην συνέχεια ο Ερντογάν ακούει την αναφορά του έμπιστου Külünk, η οποία σχετίζεται με την διαδήλωση που οργανώνει ο ίδιος εναντίον του ψηφίσματος για την γενοκτονία των Αρμενίων. «Θα ήθελα να σας την παρουσιάσω, Υψηλότατε«, λέει ο Külünk. Και προσθέτει: «Αναμένω τις εντολές σας«.

Ο Ερντογάν απαντά πως θα επανέλθει και του εύχεται μια «ευλογημένη νύχτα«. Οι διάλογοι αυτοί δείχνουν ξεκάθαρα πως ο Ερντογάν ενορχήστρωνε… κανονικότατα τις διαδηλώσεις Τούρκων στην Γερμανία. Ερντογάν

Η απόφαση της γερμανικής Βουλής… δοκίμασε τις σχέσεις μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας, με την δεύτερη να ανακαλεί τον πρεσβευτή της στην Γερμανία.

Το αρνείτο, το αρνείται, θα το αρνείται!

Να υπενθυμίσουμε εδώ πως η Τουρκία επισήμως αρνείται πως υπήρχε σχέδιο σφαγής των Αρμενίων ως έθνος κατά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακόμη τονίζει πως πολλοί Τούρκοι πέθαναν επίσης κατά την διάρκεια της κατάρρευσης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.

Μετά, μάλιστα, την απόφαση της γερμανικής Βουλής, για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων, ο Ερντογάν εμφανίζονταν έξαλλος! Και διεμήνυε πως «δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τις κατηγορίες«.

«Μπουμπούκι» ο… έμπιστος συνομιλητής του Ερντογάν
Ο Metin Külünk / Φωτογραφία από: metinkulunk.org

Στο μεταξύ, γερμανικά ΜΜΕ εντοπίζουν σχέσεις του Külünk με την οργάνωση Osmanen Germania BC. Ο ίδιος φέρεται να έδωσε χρήματα για την αγορά όπλων, αλλά και να οργάνωσε διαδηλώσεις.

Συγκεκριμένα η Deutsche Welle δημοσίευσε τον Δεκέμβριο ένα ρεπορτάζ για τις σχέσεις τόσο του Külünk με την οργάνωση Osmanen Germania BC, όσο και με την κρατική υπηρεσία πληροφοριών της Τουρκίας. Αλλά και με τον ίδιο τον Ερντογάν.

Ο Külünk αρνήθηκε τις κατηγορίες. Και έκανε λόγο για σκευωρία, οργανωμένη από ποιον άλλον; Από τον Φετουλάχ Γκιουλέν! Τον άνθρωπο που το καθεστώς Ερντογάν δεν κατηγορεί μόνο για το… φαινόμενο του θερμοκηπίου.

«Καμία από τις δραστηριότητες ή τις επισκέψεις που έκανα στον προσωπικό μου χρόνο ή και εκ μέρους του AKP δεν ήταν παράνομες. Τουναντίον, η διαφάνεια ήταν πάντα προτεραιότητα», απαντά ο Külünk.Ο Metin Külünk / Φωτογραφία από: metinkulunk.org

Την ίδια ώρα, η δίκη οκτώ μελών της συμμορίας Osmanen Germania, που επισήμως είναι καταχωρημένη ως λέσχη για μποξ, ξεκίνησε στην Στουτγκάρδη στις 26 Μαρτίου. Τα μέλη της κατηγορούνται για σειρά εγκληματικών δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων διακίνηση όπλων και ναρκωτικών, απόπειρες δολοφονιών, μαστροπεία και εκβιασμούς…


Πηγή: stockholmcf / newsit

Δημοσίευση σχολίου

Blogger